Waarom Ajax wint van Tottenham!

3 redenen waarom Ajax wint van Tottenham?

Ajax staat voor een halve finale Champions League wedstrijd met Tottenham Hotspur als tegenstander. Ajax heeft al 22 jaar geen halve finale van de Champions League meer gespeeld, maar in deze blog leggen we uit waarom Ajax wint van Tottenham!

De huidige vorm

Ajax is bezig aan een fantastisch seizoen, want de club is nog op drie fronten actief. Zeker Europees gezien is dit een bijzondere prestatie, want Nederlandse clubs zijn in het hedendaagse voetbal ver weg van de Europese top. Zeker als er gekeken wordt naar de financiële mogelijkheden. Echter is vooral de manier waarop Ajax tot de halve finale gekomen is bewonderenswaardig. De Amsterdammers wisten met goed voetbal Europese topclubs zoals Real Madrid en Juventus uit te schakelen. Dit is opmerkelijk omdat deze clubs de afgelopen jaren wel Europese finales speelden. Real Madrid won de cup met de grote oren zelfs 3 jaar op rij de afgelopen jaren.

De route van Tottenham

De Spurs zijn op een totaal andere manier in de halve finale terecht gekomen. De Londenaren kwamen ter nauwe noot uit de poulefase uit waar het gelijke spel van PSV tegen Inter op de laatste speeldag net genoeg was voor Tottenham om door te gaan naar de volgende ronde. In de achtste finales wist Tottenham Dortmund uit te schakelen om in de kwartfinales te komen. Door deze overwinning moesten de Spurs het in de kwartfinales opnemen tegen Manchester City.

Na een 1-0 thuisoverwinning en een spectaculaire uitwedstrijd die eindigde in 4-3 voor Manchester City was het toch Tottenham die doorging naar de halve finales dankzij meer uitdoelpunten. Wel speelde volgens velen Manchester City een stuk beter, waardoor het als een verrassing kwam dat Tottenham aan het langste eind trok. Waar de halve finaleplek van Tottenham dus als een gelukje wordt omschreven, speelde Ajax wel degelijk beter dan Real Madrid en Juventus.

Blessures en schorsingen

Naast de huidige vorm is er ook een andere belangrijke factor die mee kan spelen. Zo beschikt Tottenham niet over een aantal belangrijke spelers. Sterspeler Harry Kane heeft een langdurige blessure, waardoor hij het tweeluik met Ajax sowieso mis loopt. Daarnaast heeft Heung-min Son, de beslissende speler in de kwartfinale voor de Spurs, een schorsing voor de eerste wedstrijd tegen Ajax. Hij is er dus niet bij in London. Tot slot heeft Sissoko een blessure waarvan het nog maar de vraag is of hij kan spelen tegen Ajax. Volgens betrokkenen is de kans dat hij speelt erg klein, maar dit moet in de praktijk nog blijken. Het missen van deze spelers kan dus een reden zijn waarom Ajax wint van Tottenham.

Related posts