Verhuizen, wat komt er allemaal bij kijken?

verhuizing

Heel veel mensen hebben wel eens een verhuizing meegemaakt. Hierbij komt vaak meer kijken dan je denkt. Een verhuizing kost een hoop tijd, maar kan ook erg chaotisch zijn. Om te zorgen dat jij geen belangrijke dingen vergeet staat in deze blog wat je allemaal moet doen bij een verhuizing.

Regel de verbouwing

Op het moment dat je de verhuisdatum weet, kun je ook rekening houden met alle verbouwingen, interieur etcetera. Doordat de datum bekend is kun je goed een planning maken van wat er nog aan de woning veranderd moet worden. Denk hierbij ook aan elektra en gasaansluitingen.

Opzeggen en aanmelden

Heb je kinderen, dan is het belangrijk dat je ze uitschrijft bij de oude school en inschrijft bij de nieuwe school als dit van toepassing. Echter zijn er nog veel meer zaken waar het opzeggen en aanmelden voor van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan verenigingen waar je lid van bent. Als je hier niet meer van plan bent om naartoe te gaan, dan is het verstandig om je hier direct voor af te melden. Het opzeggen van de huur bij de vorige woning is ook erg belangrijk om zo snel mogelijk te regelen, op deze manier voorkom je dat de kosten enorm oplopen. Verder zijn er andere instanties waaraan je de verhuizing dient in te lichten, zoals de tandarts, de huisarts, verzekeringsmaatschappijen etcetera. Denk daarnaast goed na wat er allemaal bezorgd wordt op je oude woonadres. Zo voorkom je dat er bepaalde abonnementen doorlopen op een verkeerd woonadres.

De omgeving

Op het moment dat je verhuisd kan het zijn dat jouw indirecte omgeving hier niks van af weet. Om deze reden is het verstandig om de wijziging van woonadres te delen met deze connecties.

Belangrijke spullen

Een verhuizing is ook een mooi moment om keuzes te maken in de spullen die je graag wilt bewaren en de spullen die je makkelijk kwijt kan. Een hoop Nederlanders hebben veel meer oude spullen bewaard dan dat nodig is. Tijdens een verhuizing worden alle spullen meegenomen of weggegooid/weggegeven, waardoor je dus direct voor een keuze komt te staan. Het advies is wel om deze keuze niet uit te stellen door alle spullen maar mee te nemen, maar juist om kritisch naar de spullen te kijken. Verder is het verstandig om zo snel mogelijk je waardevolle spullen mee te nemen, zodat je dit in ieder geval niet meer kunt vergeten. Het maken van een lijstje is overigens wel aan te raden.

Bij aankomst

Op het moment dat je de nieuwe woning in kan, is het belangrijk om alle spullen goed te plaatsen zoals jij het hebben wil. Zorg daarom dat je van te voren hebt nagedacht over de inrichting van het interieur. Op deze manier voorkom je dat de

 

 

Related posts