Tips voor het vinden van een tweedehands iPhone

Ben jij van plan om een iPhone te kopen, maar wil je niet de hoofdprijs betalen? Dan is een tweedehandse iPhone een logische eerste keuze. Helaas ben je er dan niet altijd van verzekerd dat de Apple iPhone het ook naar behoren doet. Wellicht kom je bij iemand terecht via marktplaats, ziet de telefoon er bij aanschaf goed uit, maar stopt die er volledig mee naar een paar dagen. De verkoper wil hem natuurlijk niet terug nemen en jij zit met een kapotte Apple iPhone. Wil jij dit allemaal voorkomen? Kies dan voor een refurbished iPhone!

Waarom dan refurbished? 

Nou zoals hierboven weet je bij particuliere kopers nooit precies wat je krijgt. Dit is bij het aanschaffen van een refurbished Apple product al volledig anders. Je weet namelijk precies wat je koopt. Ieder product wordt zorgvuldig onderzocht en gerepareerd indien dit nodig blijkt. Daarnaast kun je zelf kiezen over welke kwaliteit de refurbished iPhone beschikt. Zo bepaal je ook zelf enigszins de prijs van het toestel.

Je kunt kiezen uit drie gradaties van kwaliteit. Deze lopen van A- tot en met C-kwaliteit. De A-kwaliteit telefoons zijn vrijwel zo goed als nieuw, met geen tot minimale schade aan de behuizing. Vaak zijn de schermen krasvrij en doet alles het precies zoals je verwacht van een nieuwe iPhone. De kwaliteit gaat daarna een klein beetje naar beneden met de B-kwaliteit iPhone en eindigt bij de C-kwaliteit. Deze laatste kwaliteitssoort heeft vaak zichtbare krassen en/of deuken in de behuizing. Om deze reden is het wel de goedkoopste versie om aan te schaffen.

Complete check-ups 

Niet alleen de hardware van de telefoon wordt gecheckt, maar ook de software. Dit gebeurt niet door alleen maar twee keer naar links en rechts te swipen en klaar. Nee dit gebeurt ontzettend uitvoerig. Verschillende settings worden gecontroleerd, net zoals vrijwel alle standaard functionaliteiten van de tweedehandse iPhone. Denk bijvoorbeeld aan de werking van de camera en Siri. 

Gegarandeerd garantie 

Bij de aanschaf van een refurbished telefoon ben jij verzekerd van een goede garantie. De garantie op deze telefoons is namelijk standaard twee jaar. Stopt jouw iPhone er ineens mee? Of loopt de batterij veel sneller leeg dan hoort? Dan kun je eenvoudig de iPhone terugsturen of terug gaan naar de dichts bijzijnde locatie. De shop zal dan het probleem onderzoeken en voor je oplossen. Zodat jij weer snel kan genieten van je bijna nieuwe iPhone.

Bron: https://www.rephone.nl/tweedehands-iphone/

Related posts