3 tips om meer van je oldtimer te genieten

Een oldtimer is hip. Dat is al jaren zo en welke modellen in trek zijn verschilt per jaar. Een mooie cabrio of een Amerikaanse V8, alle auto’s hebben hun eigen charmes en liefhebbers. Sommige mensen noemen het een bodemloze put en rijdend project. Voor andere is het een investering. Met deze tips geniet jij in ieder geval extra van jouw oldtimers.

Styling

Bij het interieur denken we direct aan vers leer. Het dashboard ingelegd met notenhout passend bij het stuur. Een stoere look met degelijke afwerking. Als het een cabriolet is, is het helemaal feest. De kleuren mooie afgestemd bij de softtop en natuurlijk echt leren autohandschoenen. Zowel voor dames als heren geldt dat een stukje kledingstyling het geheel helemaal afmaakt. De stoere look door de autohandschoenen, maar ook simpelweg de extra grip op een glad stuur.

Stalling

Ja, ook de stalling is een belangrijk onderdeel van je oldtimer. Want waar laat je hem dat hij warm en onbeschadigd blijft? Als we één tip mogen geven, zet hem dichtbij huis. Het moet laagdrempelig zijn om er mee te rijden. Niet eerst een half uur er naar toe rijden, de banden op de druk zetten, stof van de voorruit vegen, warmdraaien en dan pas rijden. Dat duurt te lang, je rijdt dan te weinig en dan komt er zo’n drempel. Het moet juist toegankelijk en bereikbaar zijn. Lekker dicht bij huis en het liefst zelfs thuis. 

Verhuren

Oke, alle mensen die hun auto niet uitlenen houden hier even hun oren en ogen dicht. Maar als je het slim inricht kun je je auto ook verhuren. Op die manier levert die oldtimer onderaan de streep nog geld op, in plaats van dat je steeds bij de pomp staat omdat jouw klassieker elke 4 km een liter benzine wegdrinkt. Maar goed, verhuren dus. Dan niet random, maar voor gelegenheden waar zo’n auto past én dat er ook zuinig mee omgesprongen wordt. Denk aan een bruiloft of uitvaart. Of als cadeau voor een liefhebber die net met pensioen gegaan is. Er zijn genoeg mogelijkheden en het is een hele leuke manier om ook andere mensen van jouw klassieke schone te laten genieten. 

Met welke tip ga jij aan de haal? Of denk je op basis van deze blog dat het überhaupt tijd is om eens een oldtimer te gaan aanschaffen. Belastingtechnisch zijn er genoeg voordelen, ook voor youngtimers trouwens. Veel plezier!

Related posts