Bezienswaardigheden in Zambia die je gezien moet hebben

Een safari door zambia is niet iets wat je veel vaker zult doen en daarom wil je er natuurlijk alles uithalen. Je wil niet terugkomen van je safari en erachter komen dat je langs een mogelijkheid bent gereden om bepaalde dieren te zien. 

De Victoria Falls / 108 meter hoge watervallen 

De eerste plek die je gezien moet hebben in Zambia zijn de Victoria Falls. Deze behoren tot de beste bezienswaardigheden van Zambia. De Victoria Falls staat bekend als de mooiste, breedste en grootste watervallen van Afrika. De watervallen zijn 108 meter hoog en maar liefst 1708 meter breed. Dit watergordijn is iets wat iedereen gezien wil hebben tijdens de safari Zambia.

South Luangwa National Park / thuisbasis voor 400 vogelsoorten

Daarnaast is er ook het South Luangwa National Park. In dit park is het mogelijk om een wandeling met een gids te maken. In dit park is het mogelijk allerlei dieren spotten, zoals olifanten, nijlpaarden, giraffen, antilopen en zebra’s. Dit natuurreservaat is daarnaast ook de thuisbasis voor 400 verschillende vogelsoorten. Mocht je een vogelliefhebber zijn is dit wel een plek waar je langs moet gaan tijdens je safari. 

Blue Lagoon National Park 

Het Blue Lagoon National Park is in het regenseizoen, van november tot april, een van de mooiste plekken in Zambia. Tijdens het regenseizoen veranderen de droge vlaktes in een winterwonderland met kleine meren en blauwe lagunes. In deze tijd trekt het gebied ook waterbokken, buffels, zebra’s en verschillende vogelsoorten aan. Deze plek is nog niet heel bekend, maar daarom juist een mooie plek om te bezoeken tijdens de safari Zambia.

Kafue National Park in Zambia / luipaarden spotten tijdens nachtsafari

Vervolgens is er het Kafue National Park in Zambia. Dit park is het grootste en oudste natuurreservaat van Zambia, maar is ook een van de grootste nationale parken van Afrika. Tijdens een tocht door dit park is er de mogelijkheid om wilde dieren tegen te komen. Denk hierbij aan zebra’s antilopen en olifanten. Daarbij is het ook mogelijk om luipaarden tegen te komen in het Kafue National Park. Wel wordt er aangeraden om een nachtsafari te doen als je de luipaarden tegen wilt komen. Wel een ervaring die je niet wil missen.

Chimfunshi Wildlife Weeshuis

Het Chimfunshi Wildlife Weeshuis is ook zeker een plek die je bezocht wil hebben tijdens je safari. Dit weeshuis geeft onderdak aan ongeveer 120 chimpansees en is daarmee ook een van de grootste chimpansee reservaten van de wereld. Er is ook de mogelijkheid om te overnachten bij het weeshuis. Chimfunshi biedt drie huisjes midden in de bush bush.

Related posts