Checklist voor een spontane picknick!

Je zit in de woonkamer en bent op zoek naar film op tv. Je kan maar geen leuke film vinden en duikt de keuken in. Je wilt iets lekkers eten en pakt een cake mix erbij. Terwijl de cake in de oven staat ga je even in de tuin zitten. De zon schijnt en er is bijna geen wind. Eigenlijk zonde om in huis te blijven. Je besluit om straks als de kinderen thuis zijn buiten ergens te gaan picknicken en even lekker te ontspannen! Hieronder lees je wat je in de tussentijd wat je in de tussentijd qua voorbereiding voor de picknick kan doen!

Drinken

Een van de hoofdonderwerpen van een picknick is drinken. In het warme weer zal je zonder twijfel dorst krijgen en een lekker drankje is dan de redder in nood! Neem wat sapjes of frisdrank mee voor de kinderen. Je kan kiezen voor een grote pak sap en een fles frisdrank, maar kleine pakjes en blikjes zijn misschien wat handiger want die hoef je niet mee terug te nemen naar huis. Scheelt je weer wat sjouwwerk! Zelf kan je ook aan de sapjes of frisdrank, maar misschien is een flesje Carbon champagne wel een beter idee. Kijkend naar de kinderen kan je samen met je man proosten op wat qualitytime met het gezin of op elkaar. Neem de champagne mee in een koeler om hem lekker koud te houden. Een glaasje koude champagne op een warme namiddag is een match made in heaven!

Eten

Naast drinken is eten natuurlijk even belangrijk! Waar houden jullie van? Zoete hapjes, hartige hapjes of allebei? Je kan wat sandwiches in elkaar flansen, een kom vol frisse salade of een aantal wraps en toastjes. Neem wat lekkere cakejes, taartjes en of fruit mee. Afhankelijk van wat jullie lekker vinden vul je één of misschien wel twee manden met allemaal lekkers! Je kan het zo uitgebreid maken of simpel houden als je maar wilt. Als je geen tijd hebt om eten te maken kan je ook wat eten bestellen en dat meenemen op de picknick!

Locatie

Tot slot heb je natuurlijk een kleedje en een locatie nodig. Zonder locatie geen picknick! Waar wil je gaan picknicken? Als jullie de ultieme privacy willen en niet weg willen van huis kan je gewoon een kleedje in jullie tuin leggen. Dit komt ook heel goed uit als je iets vergeten bent mee te nemen of wanneer de kinderen naar het toilet moeten. Als je echter toch het echte picknick gevoel buitenshuis wilt opzoeken kan je op zoek gaan naar een leuk parkje in de buurt of naar het strand! 

Related posts