Deze elektrische auto’s komen in 2021 uit

Je ziet ze steeds meer verschijnen op de Nederlandse wegen: elektrische auto’s. Ook in de wijk zie je steeds vaker een laadpaal thuis bij mensen op de oprit staan. Daar waar elektrisch rijden een aantal jaar geleden alleen nog voor de rijken was, begint dit steeds toegankelijker te worden voor het grote publiek. Ieder jaar komen er weer nieuwe modellen uit, die door lagere kosten ook goedkoper zijn voor de consument. Lees in dit artikel 3 elektrische auto’s die in 2019 in Nederland worden verwacht.

1. Fiat 500E

Een van de meest iconische auto’s is toch wel de Fiat 500. Dit kenmerkende model zie je al jaren op de weg, maar in 2021 kunnen we dan eindelijk ook elektrisch rijden met de Fiat 500. Fiat levert in 2021 namelijk de Fiat 500E op. De eerste volledig elektrische Fiat 500 met een actieradius van 320km. Voor een kleine auto als de 500, is dat een behoorlijke afstand. Momenteel is nog niet bekend hoeveel deze auto moet gaan kosten, maar de verwachting is niet dat dit veel hoger is dan vergelijkbare auto’s uit dit segment.

2. Audi E-tron GT RS

Audi legt zich al een aantal jaren toe op het produceren van elektrische voertuigen. Echter wil het Duitse autoconcern in 2021 een nieuwe stap zetten met de lancering van de Audi E-tron GT RS. Dit moet de eerste vierwielaangedreven EV worden met een vermogen van zo’n 600pk. Gaat dat dan ten koste van de actieradius? Nee hoor, de verwachting is dat deze nog steeds zo’n 400km zal zijn. Dit is waarschijnlijk niet het type EV dat volgend jaar overal op de oprit staat, maar is toch zeker het vermelden waard. 

3. Volkswagen I.D. 3

Volkswagen de laatste jaren flink geinvesteerd in het uitbrengen van elektrische auto’s. Denk aan de e-UP, de GTE en de voorgaande modellen van de I.D. De ID3 komt naar verwachting binnenkort in de showrooms te staan. Met een actieradius van 330km doet deze niet onder aan de Fiat 500E. Echter heb je bij de I.D. ook de mogelijkheid om een accu pakket te kiezen, waarmee je de actieradius kunt verhogen naar 420 of zelfs 550 kilometer. Dat voor een prijs van ongeveer €36.000.

Related posts