Waarom kiezen voor een geïsoleerd huis?

Steeds vaker hoor je dat mensen hun huis aan het isoleren zijn. Al jaren is dit een trend in veel huishoudens. Maar waarom is dat eigenlijk? Een heleboel verschillende soorten huishoudens isoleren hun huis, met allemaal een andere beweegreden hiervoor. Nu kun je door alle verschillende redenen even niet meer weten wat nu wel waar is en wat niet, maar toch willen kijken of isoleren iets voor jou is. Daarom vind je hier alle voordelen die je huis isoleren op kunnen leveren.

1. Je huis blijft warmer

Door je huis goed te isoleren, ontsnapt er geen warmte naar buiten. Alle warmte die in je huis wordt opgewekt blijft hierbinnen, zodat jij volop kunt genieten van een aangename temperatuur. Je hoeft minder moeite te doen om de verwarming op een aangename temperatuur te zetten en deze temperatuur blijft ook constant hetzelfde.

2. Minder stookkosten

Omdat de warmte die je genereert met bijvoorbeeld je centrale verwarming binnen blijft, hoef je deze minder hoog te zetten voor een aangename temperatuur. Je hoeft dus minder te stoken en daarmee voor minder stookkosten te betalen. Je huis isoleren op zich kan in het begin een aardige onderneming zijn voor zowel jezelf als voor je portemonnee, maar deze investering verdien je zo terug doordat je je rekening naar beneden ziet kelderen.

3. Beter voor het milieu

Minder warmte verloren gaan staat gelijk aan minder stoken en minder stoken staat gelijk aan minder aantasting van het milieu. Je huis isoleren zorgt ervoor dat er minder luchtvervuiling door co2 wordt uitgestoten en dat er minder brandstof nodig is om je huis warm te houden. Zo bespaar je niet alleen op je eigen portemonnee, maar help je ook bij het verbeteren van het klimaat door deze niet onnodig te belasten.

4. Geen vochtproblemen

Waar warmte je huis uit kan, kan vocht je huis weer in. Dit resulteert erin dat je na een enkele regenbui of vorst opeens zit met vochtproblemen, van vochtige ruimtes en condens tot zelfs schimmel aan je muren. Vochtproblemen zijn eenvoudig te voorkomen door je huis te isoleren en daarmee kun je zelfs wanneer het noodweer is geweest nog lekker comfortabel in je huis zitten.

5. Minder geluidsoverlast

Klagen je buren ook zo vaak dat ze gek worden van het lawaai dat je maakt, terwijl je alleen maar rustig in je keuken loopt? Dit komt waarschijnlijk omdat je huis niet goed geïsoleerd is. Zonder isolatie zit er geen beschermende ruimte tussen het oppervlak van bijvoorbeeld je muren en de achterkant, waardoor het geluid alsmaar doordringt. Door je huis goed te isoleren verminder je het doordringen van geluid naar buiten. Zo kun je heerlijk doen wat je wilt zonder op te passen dat je net iets te luidruchtig bent.

6. Meer waarde

Je huis wordt meer waard wanneer deze geïsoleerd is. Wanneer je je huis hebt geïsoleerd, kan je aanspraak maken op subsidies. Hierdoor kun je de investering in je isolatie voor een groot deel terugkrijgen, gewoon direct op rekening. Daarnaast is een geïsoleerd huis meer waard op de woningmarkt. Ben je van plan te verhuizen? Dan kun je je huis met een hogere winst verkopen als deze geïsoleerd is. Door isolatie krijgt je huis een beter energielabel en hoe beter het energielabel, hoe winstgevender het huis wordt. Om het totaalplaatje af te maken is het interessant om ook eens te kijken naar een kunststof ventilator. Deze ventilatoren zijn namelijk milieu vriendelijk en zorgen ervoor dat de warmte in je huis blijft. Voor de ventilator mogelijkheden ben je op deze website aan het juiste adres.

Related posts