Tips om het kopen van nieuwe meubels makkelijker te maken

Als je voor het eerst in je volwassen leven meubels koopt, zorg er dan voor dat je weet waar je naar moet zoeken. Leer de verschillen te herkennen in kwalitatief goede stukken en goedkope imitaties die het niet goed houden. Dit artikel geeft een aantal goede tips om de beste prijs te krijgen voor je budget.

Wees conservatief met je kleurkeuzes. Misschien ben je nu wel helemaal in het felrood, en roept een rode bank je naam. Maar waar ben je volgend jaar als die kleur helemaal uit de mode is? Meubilair is kostbaar om te vervangen, dus je kunt beter kiezen voor meer neutrale kleuren.

Koop nooit een groot meubelstuk zonder het eerst op te meten. Als je weet waar je het gaat laten zien, moet je er zeker van zijn dat het past! Neem een meetlint mee als je een meubelstuk koopt en weet van tevoren met welke ruimtelijke beperkingen je werkt. Als je ooit in de knel zit, bel dan naar huis en laat iemand je de specificaties geven.

Kijk goed naar de materialen

Kies je stof en kleuren op basis van je levensstijl. Als je kinderen of huisdieren hebt, kun je het beste wegblijven van delicate stoffen en lichte kleuren. Deze worden in een mum van tijd doorgesleten en gekleurd. Een donkere, stevigere stof houdt het misbruik tegen en verbergt veel vlekken.

Als je twee of meer kussens meet, hoef je maar één keer te kopen. Waarschijnlijk kun je een meubelstuk dat niet past terugbrengen, maar dat betekent dat je meer meubels kunt verplaatsen dan je wilt. Ken de afmetingen van zowel je totale kamer als waar een meubelstuk specifiek naartoe gaat. Neem een meetlint mee naar de showroom, om er zeker van te zijn dat de opgegeven afmetingen kloppen.

Ga je je woonkamer opnieuw inrichten? Dan raden wij je aan goed te kiezen in wat je precies wilt qua tv-meubel. Kijk daarbij goed naar de afmetingen die je wilt in jouw woonkamer, het materiaal en de kleur. Wil je er zeker van zijn dat je niet teveel betaald? Dan is het aan te raden dat je online goed rondkijkt.

Meet je kamers op voordat je ze koopt, inclusief de deuropeningen naar de kamer. Deze stap is vooral cruciaal als je een groot meubelstuk zoals een bank koopt. Er is niets ergers dan dat je je splinternieuwe meubelstuk in huis haalt, alleen om het niet in je woonkamer te krijgen, of dat het een loopbrug blokkeert als het op de plek staat die je hebt gepland.

Als je een creditcard zonder rente gebruikt om meubels te kopen, zorg er dan voor dat je deze voor het einde van de looptijd afbetaalt. Of je kunt de hele periode rente in rekening brengen. Zorg ervoor dat je de kleine lettertjes bekijkt voordat je de aankoop afrondt.

Als je veel meubels hebt om te kopen, bedenk dan of het de moeite waard is om een creditcard te kopen in de winkel waar je wilt kopen. Op die manier kun je vaak korting krijgen. Let er echter op dat je alleen koopt wat je je kunt veroorloven, en betaal het bedrag direct af. Op die manier ben je niets verschuldigd.

Wil je meer informatie over de beste meubels, inspiratie opdoen en vooral de beste prijzen voor nieuwe meubels vinden? Dan raden wij je aan eens te kijken bij Meubella, de online winkel voor betaalbare meubels.

Voordat je een meubelstuk koopt, moet je de lades en kasten controleren. Je wilt er zeker van zijn dat de lades en kasten goed open en dicht gaan. Als dat niet het geval is, moet je de meubels niet kopen. Controleer ook de handgrepen en knoppen om er zeker van te zijn dat ze goed passen en niet gaan schommelen. Als er een beetje geschud wordt, is dit een teken dat de meubels niet goed in elkaar zitten.

Klaar om meubels te shoppen

Nu je de basisprincipes van het winkelen met meubels begrijpt, ga je naar een paar gerenommeerde meubelzaken om stukken te kopen die een leven lang meegaan. Onthoud de informatie die je in dit artikel leest, en maak wat extra huiswerk over het type meubilair dat je verkiest. Winkelen voor nieuwe meubels is leuk, maar zorg er ook voor dat je je geld waard bent.

Related posts