De voor- en nadelen van een PVC vloer

Het is een van de moeilijkste keuzes bij het inrichten van je woning, welke vloer wilt u in uw huis! Er zijn tegenwoordig zoveel opties dat het maken van een keuze ook steeds moeilijker wordt. De meest gekozen vormen van vloeren zijn tapijt, hout, laminaat en PVC. De verschillen tussen de verschillende soorten vloeren zijn best groot, u kunt zich dus maar beter goed verdiepen in de verschillen en hoe deze samengaan met uw wensen! De PVC vloer is van de vier opties de jongste speler in de markt, daarom hebben we voor u de voor-en nadelen van een PVC vloer uitgezet.

Voordelen PVC vloeren

PVC is een kunststof. Een vloer van PVC is hierdoor enorm sterk. Dit zorgt voor de langst mogelijke levensduur van alle genoemde vloeren. Doordat de vloer van kunststof is gemaakt is hij ook nagenoeg egaal. Er zullen geen nerven en kieren in ontstaan waardoor de vloer vloer ook volledig water en vocht dicht is. Ook zijn de vloeren van PVC enorm geluiddempend en laten ze warmte door. Heeft u dus een vloer nodig op de eerste of tweede verdieping van uw woning, dan is een vloer van PVC zeker geen overbodige luxe. Ook zijn de vloeren van PVC zoals gezegd warmte doorlatend, ze zijn dus uiterst geschikt als u vloerverwarming in uw woning wilt. Als laatste, maar zeker niet minste, voordeel vereist de vloer nagenoeg geen onderhoud.

Nadelen PVC vloeren

Zoals ieder voordeel, hebben ook vloeren van PVC hun eigen nadelen. Doordat de vloer volledig van kunststof is gemaakt, zijn de krassen die erin belanden vaak permanent. Ook is de vloer van PVC een van de duurste niet-houten vloeren die u kunt laten leggen. De investering betaalt zich echter over de lange termijn wel uit, door de langere levensduur van deze vloer.

PVC vloer kopen

Als u besloten heeft te willen investeren in een vloer van PVC, heeft u natuurlijk wederom een enorm scala aan keuzes. Er zijn tientallen, misschien wel honderden merken waar u uit kunt kiezen. Deze merken verschillen vooral van elkaar in prijs en deze gaat ook zeker hand in hand met de kwaliteitsverschillen. Een PVC vloer koopt u niet voor even, maar misschien wel voor het leven! U kunt dus beter investeren in een goede vloer die lang meegaat dan in een goedkopere variant die u misschien over 10 jaar alweer moet vervangen. Als wij een voorkeur mogen uitspreken, kunnen we u zeker Moduleo PVC of Floorify PVC aanraden!

Related posts