Geremde of ongeremde aanhanger kopen?

geremde of ongeremde aanhanger

Wil je een nieuwe aanhanger kopen? Dan moet je kiezen tussen een geremd of ongeremd model. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen deze twee opties? En welke is voor jou de beste keuze? Lees hieronder meer over het verschil tussen een geremde en ongeremde aanhanger.

Geremd en ongeremd, wat is het verschil?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe aanhanger dan kom je voor de keuze “geremd of ongeremd” te staan. Het verschil tussen deze aanhangers zit hem in de aanwezigheid van een as met remsysteem. Een geremde aanhanger is vanzelfsprekend voorzien van zo’n as met remsysteem. Dit remsysteem bestaat uit geremde wielen en een oploopremsysteem. 

Ongeremde aanhanger

Bij ongeremde aanhangers moeten de remmen van het trekkende voertuig de aanhanger mee afremmen. Daarom is het ook zo belangrijk om eerst de papieren van je auto goed te lezen om te weten hoeveel gewicht er maximaal getrokken kan en mag worden. Wil je vooral lichte ladingen vervoeren? Dan is een ongeremde aanhanger prima.

Geremde aanhanger

ls je van plan bent om zware ladingen te vervoeren dan is er vaak een geremde aanhanger nodig. Het oploopremsysteem van een geremde aanhangwagen werkt als volgt: bij het remmen van het trekkend voertuig, dan wilt de aanhanger doorrijden, waardoor de dissel van de aanhanger tegen de auto drukt. Deze negatieve kracht op de dissel zorgt ervoor dat de oplooprem schuifbuis inschuift. Zo wordt deze tegen de remstang gedrukt die weer in verbinding staat met de remkabels die naar de wielen van de aanhanger leiden. De duwbeweging van de aanhanger wordt door het remsysteem omgezet in een trekbeweging, waardoor de aanhanger wordt afgeremd.]

Kies voor een HAPERT aanhanger

Is het verschil tussen een geremde en ongeremde aanhanger duidelijk? Dan kan je beginnen met het zoeken naar een geschikt model dat voldoet aan al jouw wensen en eisen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van HAPERT. Dit Nederlandse merk is marktleider van de Benelux als het gaat om lichte aanhangers en staat bekend om de robuuste, betrouwbare en stevige modellen.

Related posts