Verschillende soorten gietvloeren voor elk interieur

Als jij bezig bent om een nieuwe vloer uit te kiezen, dan hebben gietvloeren een aantal voordelen waar je niet omheen kunt. Een gietvloer is een vloer die vloeibaar wordt aangebracht en daardoor dus naadloos is en één geheel vormt. Gietvloeren hebben hun intrede gemaakt in Nederlandse huizen nadat ze voornamelijk gebruikt werden in bijvoorbeeld supermarkten en ziekenhuizen. Dat komt doordat ze erg gemakkelijk schoon te houden en erg hygiënisch zijn. De vloer van de gymzaal op je school was waarschijnlijk ook een gietvloer. Gietvloeren zijn er in allerlei uitvoeringen en er is voor elk interieur een geschikte vloer te kiezen.

Verschillende soorten gietvloeren

Er worden steeds meer gietvloer soorten aangeboden en dat betekent dat er voor ieder interieur een optie aan te wijzen is. Of je nu een klassiek of een modern interieur hebt, een landelijke of een minimalistische inrichting, er is een gietvloer te vinden voor elke stijl. Hier behandelen we de meest populaire opties.

1. De klassieke gietvloer

Een standaard gietvloer bestaat uit polyurethaan- of epoxy hars met daar een kleur door gemengd. Je kunt er allerlei patronen en afbeeldingen mee laten maken en er zijn zelfs glittervloeren. Heb je een bedrijf of kantoor, dan laat je je logo of slagzin in je gietvloer verwerken. Deze optie is bijzonder strak, in glans of mat uit te voeren en levert je een verende, sterke en kwalitatieve gietvloer op die te combineren is met vloerverwarming en die zeker 50 jaar mee kan gaan.

2. Gietvloeren met een betonlook

Een populaire versie van de klassieke gietvloer, zijn gietvloeren met een betonlook. Deze hebben het stoere en robuuste uiterlijk van beton, maar kunnen in een groot aantal kleuren worden uitgevoerd. Bij sommige betonlook vloeren worden twee kleuren gemengd, voor een nog realistischer en unieker resultaat. Er zijn verschillende soorten vloeren die het uiterlijk van beton nabootsen, zoals een cementgebonden vloer, woonbeton, microcement, mortex en beton ciré.

3. Een gietvloer met een structuur

Een gietvloer wordt dus vloeibaar aangebracht en aan dit mengsel kunnen ook steentjes worden toegevoegd. Je kiest zelf een grootte uit en dus ook hoe gedefinieerd de structuur wordt. Eventueel laat je het afwerken met een doorzichtige beschermende laag, zodat je de steentjes ziet, maar deze niet voelbaar zijn. Dan is de vloer ook gemakkelijker schoon te houden. Gietvloeren met een structuur zijn bijvoorbeeld een troffelvloer, een grindvloer of steentapijt. Deze vloeren zijn meestal ook goedkoper.

De voordelen van een gietvloer

Gietvloeren hebben vele voordelen. Ze zijn naadloos en dus strak en geven een uniek uiterlijk aan je woning. Daarnaast zijn ze in duizenden kleuren en kleurencombinaties uit te voeren. Gietvloeren zijn hygiënisch, gemakkelijk schoon te houden en antiallergisch. Daarnaast gaan ze erg lang mee en hebben ze nauwelijks onderhoud nodig. Als jij nog twijfelt over een gietvloer, ga dan naar een specialist en laat jezelf inlichten. Met een gietvloer heb je een praktische, mooie en zeer gebruikersvriendelijke vloer waar je vele jaren plezier van hebt. 

Vraag direct een offerte aan bij G-Vloeren!

Related posts