Zo kun je je riool het beste ontstoppen

riool ontstoppen

Een verstopt riool is erg verveld. Je kunt niets meer wegspoelen en je huis gaat er vaak niet beter van ruiken. Het vervelende van een rioolontstopping is dat je er vaak op onverwachte momenten mee wordt geconfronteerd. Bij ernstige verstoppingen kun je beter gebruik maken van een loodgieter. Deze is gespecialiseerd in het ontstoppen van je riool en kan de klus vaak relatief makkelijk en snel klaren zonder hierbij schade aan te richten. Bij kleinere ontstoppingen kun je vaak wel zelf iets doen. In deze bijdrage een aantal tips voor het riool ontstoppen.

De oorzaak van veel verstoppingen

Voorkomen is vaak beter dan genezen, dus voordat we ingaan op manieren om het riool te ontstoppen, eerst een paar veroorzakers van rioolontstoppingen. Deze eerste reden van verstopte rioleringen zijn vaak dat vaste stoffen. Mensen spelen toiletpapier, plastic of vet eten door de wc of gootsteen, waardoor vervelende opstoppingen ontstaan. Het gevolg is een verstopt riool en vervelende geuren.

Hoe ontstop je het beste je riool?

Maak bij het ontstoppen van het riool hoofdzakelijk gebruik van een rubberen ontstopper. Je trekt de ontstopping vacuüm en krijgt op deze manier vaak een hele hoop vuil mee. Als het gaat om de wasbak, dan is de zogenaamde sifron vaak de veroorzaker van de ontstopping. Gelukkig is de sifron vaak makkelijk te verwijderen en schoon te maken. wanneer je dit regelmatig doet, verklein je de kans op verstoppingen aanzienlijk. De sifon is makkelijk los te draaien. Wel raden we aan om rekening te houden met vieze geurtjes wanneer je de sifon losdraait.

Gratis stockfoto met afval, appartement, bak

Gebruik sodawater en azijn

Sodawater en azijn helpen vaak met het oplossen van verstoppingen. Pak een bak heet water, azijn en wat soda. Giet eerst de soda in het afvoerputje en voeg vervolgens de azijn voorzichtig toe. Nadat je de combinatie ongeveer vijftien minuten hebt laten inwerken, giet je er het hete water bij. De combinatie tussen soda en azijn zorgt voor een chemische reactie waardoor het goedje gaat borrelen. Het hete water spoelt vervolgens de losgeweekte resten weg. Probeer het maar eens, met deze tips kun je het riool ontstoppen

Related posts