Een binnendeur voor je huiskamer? Dit zijn de opties

Binnendeur

Het is tijd voor een nieuwe binnendeur voor je huiskamer. Er zijn verschillende keuzes die je moet maken bij het kiezen van een binnendeur. Zo is er de keuze uit een opdekdeur of een stompe deur. Wil je een binnendeur met of zonder glas en wat zijn hier de voor- en nadelen van? Bij het kiezen van een nieuwe binnendeur vergt dus wat keuzewerk. In deze blog vertellen we welke opties er allemaal zijn. 

Taatsdeur met glas

Een taatsdeur is met een scharnier verankerd in de boven- en onderzijde van de deur. Hierom wordt deze in het plafond en de vloer gemonteerd, in plaats van in de muren zoals bij een normale deur het geval is. Doordat de deur draait aan scharnieren aan de boven- en onderkant draait de taatsdeur om een verticale as. De deur kan daardoor zowel naar binnen als naar buiten draaien. Tegenwoordig is een stalen taatsdeur erg gewild. Meestal gaat het hier om het uiterlijk van een stalen deur, maar wordt dit vervaardigd uit veel lichter en duurzamer aluminium. 

Liever een stompe deur of ga je toch voor een opdekdeur?

Het verschil tussen een opdekdeur en een stompe deur is dat een stompe deur helemaal in het kozijn valt en een opdekdeur iets over het kozijn. Een stompe deur heeft een strakke en moderne look. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze veel minder tocht doorlaat. 

De stijl van de binnendeur

Een mooie binnendeur dient vaak als eye catcher van je huiskamer. Er zijn ontzettend veel designs binnendeuren. De populairste op dit moment is de zwarte stalen taatsdeur met glas. Met deze deur creëer je veel licht in de ruimte, hierdoor lijkt de ruimte veel groter. Verder zien we stalen schuifdeuren ook steeds vaker terug komen. Dit zijn deuren die je niet draait, maar schuift. In veel oude huizen zie je nog veel schuifdeuren. Door dat je een schuifdeur schuift en niet open hoeft te draaien zorgt dit ervoor dat je veel ruimte over houdt en geen rekening hoeft te houden met het openslaan van de deuren. 

Binnendeur met of zonder glas?

De keuze voor wel of geen glas in de binnendeur hangt af van je privacy. Een binnendeur met glas zorgt voor doorkijk naar de andere kamer, dit kan voor diverse ruimtes onprettig of juist prettig zijn. Een binnendeur met glas zorgt voor een luchtige en open sfeer in huis. 

We begrijpen dat de keuze voor een binnendeur erg lastig is. Ga daarom goed op zoek naar alle opties en laat een 3D design ontwerpen door een specialist. Zo krijg je een beter beeld welke binnendeur het beste bij jouw huiskamer past. 

Related posts