5 tips om jouw tuin aan te pakken!

De lente komt eraan, het wordt steeds mooier weer en dat betekent dat het tijd is om te gaan investeren in de tuin. We weten dat het inrichten van je tuin geen makkelijke klus is. Daarom geven we je in deze blog een aantal tips om jouw tuin helemaal summer-ready te maken! Als de zon dadelijk lekker gaat schijnen en het ook écht lekker weer wordt, geniet jij optimaal met al je vrienden en familie! 

#1 Privacy 

Hoe goed het contact met de buren ook is en hoe graag je ook je tuin wilt laten zien aan de buitenwereld, je dient altijd te denken aan je privacy. Privacy is ontzettend belangrijk. Denk daarom ook aan de privacy van je tuin. Combineer je privacy met een beetje stijl. Denk bijvoorbeeld aan een kokos geluidsscherm of een zwevende parasol. Opties zijn er genoeg! 

#2 Denk na over je tuinmeubelen 

Denk eerst goed na over de stijl en sfeer die je wilt creëren in je tuin. Hou je van een moderne en trendy tuin? Kies dan voor strakke tuinmeubels of maak een combinatie van tuinstoelen en tuinbanken. In de meeste gevallen zijn deze sets te verkrijgen in veel verschillende kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een tuinset van aluminium, teakhout of touw. Wil je een terras of een tuin met romantische uitstraling? Kies dan tuinmeubels van natuurlijke materialen. Kom je er niet uit? Neem dan gewoon een klassieke loungeset, in L-vorm. Deze doen het altijd goed! 

#3 Sfeervolle verlichting 

Als er iets is wat sfeer meeneemt, dan is dat wel de juiste verlichting. Hang bijvoorbeeld leuke lichtsnoeren met lampjes op en gebruik verlichting dat werkt op zonne-energie. Verlichting in de tuin maakt het plaatje namelijk helemaal compleet. Als je van verandering houdt is het een goed idee om niet te kiezen voor vaste verlichting, maar voor dimbare LED-verlichting. Deze pas je heel eenvoudig aan op jouw persoonlijke wensen. 

#4 Spiegels In de tuin 

Ja, je leest het goed. Kies voor spiegels in de tuin. Een spiegel in de tuin is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij het opleuken van je tuin, maar toch zorgt een spiegel dat je tuin een stuk groter lijkt. Daarnaast staat een spiegel ook gewoon ontzettend mooi in de tuin! Kies bijvoorbeeld voor een zonnestraal buitenspiegel, voor een echte zomerse look. En laten we nou heel eerlijk zijn, het kan geen kwaad om ook nog even in de tuin in de spiegel te kijken.

Related posts