Een refurbished telefoon kopen? Hier moet je op letten

 

Ben je van plan om binnenkort een nieuwe telefoon uit te zoeken, maar wil je hier niet de hoofdprijs voor betalen? Of heb je gewoon geen zin in een langlopend abonnement? Dan kun je ook kiezen voor refurbished. Een refurbished telefoon heb je in allerlei vormen en maten en van verschillende aanbieders. Dat maakt de zoektocht naar een refurbished iPhone 7 bijvoorbeeld zo lastig. Toch zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten bij de zoektocht naar een refurbished iPhone. Wanneer je dan nog steeds niet tevreden bent kun je deze natuurlijk altijd terugsturen. Zonder verder gedoe, hierbij mijn tips voor het uitzoeken van een goede refurbished telefoon.

Kijk naar de garantie

Doordat een refurbished telefoon niet meer geleverd wordt door Apple kun je logischerwijs geen aanspraak maken op de standaard fabrieksgarantie. Hiervoor ben je aangewezen op de leveranciers van het refurbished toestel. Zij bepalen uiteindelijk hoeveel garantie je hebt. Een goede leverancier van refurbished telefoons heeft tegenwoordig gewoon 24 maanden garantie. Dit is van belang, omdat je met een refurbished iPhone soms onderliggende niet opgemerkte mankementen kunt ondervinden. Deze worden dan geheel kosteloos voor je gerepareerd.

Kijk naar de kwaliteit

Lang niet alle telefoons zijn van dezelfde kwaliteit. Dit heeft vaak te maken met de behuizing van het toestel. Het komt doordat deze behuizing nagenoeg niet te vervangen is en refurbished aanbieders er om die reden voor kiezen om niets aan de behuizing te doen. Dit zorgt ervoor dat je verschillende kwaliteitsniveau’s hebt. Let hierop bij de aankoop van je nieuwe refurbished iPhone 6 bijvoorbeeld. In omgang zijn veelal de volgende kwaliteitsniveau’s:

  • Goed
  • Zeer goed
  • Als nieuw

Deze verschillende kwaliteitsniveaus worden ook wel aangeduid als:

  • grade c
  • grade b
  • grade a

Kijk op de site van de aanbieder goed in welk kwaliteitsniveau jouw gekozen telefoon valt.

Kijk naar de bijgeleverde accessoires

Lang niet alle refurbished telefoons worden geleverd met accessoires. Soms worden ze verstuurd zonder lader of oordopjes. Vaak wordt er beweerd dat ze dit doen vanuit hygiëne redenen. Toch zijn er genoeg aanbieders die wel netjes een lader en een hoesje meeleveren. Kies dus voor dit soort aanbieders, want dan ben je vaak goedkoper uit. Een case of hoesje is zeker aan te raden bij een kwaliteit goed of grade c telefoon, omdat je hiermee de mogelijke krasjes goed kunt bedekken.

Succes

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit deze blog en dat je een goede, mooie refurbished telefoon uit kunt zoeken. Succes!

Related posts