4 tips voor een thuiskantoor

thuiskantoor

Er komen ieder jaar weer nieuwe ZZP’ers bij. De gedachte om je eigen baas te zijn klinkt voor veel ondernemers als muziek in de oren. Toch moet je dan wel een plek hebben waar je rustig je werkzaamheden kan uitvoeren zonder gestoord te worden. Wat is daar nu een betere plek voor dan in een kantoor aan huis?! Lees hier 3 tips voor een kantoor aan huis.

1. Kies voor een goedkope inrichting

Het inrichten van een kantoor is een behoorlijke investering, zeker als je het volledig uit eigen zak betaalt. Het is daarom verstandig om geen enorme bedragen uit te geven aan een volledige inrichting van je kantoor. Gelukkig zijn er diverse aanbieders van 2e hands kantoormeubelen. Bureau’s, bureaustoelen en opbergkasten gaan vaak tientallen jaren mee, waardoor deze ook tweedehands nog in uitstekende staat zijn om te gebruiken in je nieuwe thuiskantoor. Door te kiezen voor tweedehands kantoormeubilair bespaar je al snel enkele honderden euro’s. Dat is natuurlijk mooi meegenomen. Dit kan je vast en zeker uitgeven aan andere nuttige dingen.

2. Zorg voor voldoende licht

Daglicht zorgt voor energie en is van essentieel belang om je goed te kunnen concentreren.  Zorg er daarom voor dat je kantoor genoeg natuurlijke lichtinval heeft. Toch is het ook nodig om goed na te denken over de verlichting. In de winter is het namelijk een stuk vroeger donker en bovendien is de kans groot dat je als ZZP’er met enige regelmaat langer doorwerkt. Dan wil je wel het juiste type licht in het kantoor. Voor een kantoor is een de beste keuze om voor LED verlichting te gaan. Kies bij voorkeur voor een frisse lichtkleur die energie geeft. Het is misschien niet het meest sfeervol, maar wel het meest effectief in een kantoorruimte. Een warme lichtkleur gaat er na verloop van tijd voor zorgen dat je moe wordt en het energiepeil daalt.

3. Maak de ruimte gezellig

In een kantoor gaat het natuurlijk niet alleen maar om gezelligheid, maar toch is het fijner om te werken in een prettige en gezellig werkomgeving. Hang wat schilderijen op en vul de ruimte verder aan met mooie planten. Planten zorgen namelijk niet alleen voor gezelligheid, maar zorgen ook voor ontspanning en vermindering van stress. Bovendien dienen planten ook als een luchtfilter. Zo voorkom je hoofdpijn en vermoeidheid.

4. Richt een plek in om klanten te ontvangen

Een kantoor is niet alleen een plek waar je zelf werkt, maar ook een plek waar je (potentiële) klanten ontvangt. Als je een afspraak hebt gepland is het wel zo prettig om een gezellig ontvangstruimte te hebben. Richt deze ook gezellig in. Zorg ervoor dat klanten ergens comfortabel kunnen plaatsnemen, wat te drinken kunnen pakken en desnoods een magazine kunnen lezen.

Related posts