Dit vreemde ei helpt je rustig te worden

Op momenten van stress en angst zijn er mensen onder ons die moeite hebben om te ademen. Gek genoeg zoeken velen naar een sigaret of vape als manier om dat te beheersen. Maar wat als in plaats van nicotine of rook het apparaat dat je gebruikt frisse lucht in je longen stopt en helpt je kalm te worden? Dat is het concept van de Kitoki. Een vape dat voor beheersing van de ademhaling zorgt door middel van frisse lucht.

Het Uiterlijk

De Kitoki lijkt een beetje op een extra grote boon met een mooi kopje op het uiteinde. Het is een opvallend maar niet meteen aantrekkelijk apparaat. Ook is hij niet echt duidelijk in wat het precies doet. En inderdaad, na het geprobeerd te hebben, ben ik nog steeds niet helemaal zeker. Maar ik vind het toch een leuk apparaat.

Hoe werkt het?

Het idee is dit: als je moet kalmeren, pak je de Kitoki. Zijn afgeronde vorm en zachte kleur maken het een aangenaam apparaat om op een plek neer te leggen in huis waar je er makkelijk bij kan. Als je hem wilt gebruiken dan leg je je vingers op de kleine knoppen en haal je diep adem door het mondstuk. Een klein LED lichtje gaat aan als het apparaat voelt dat je diep genoeg ademt. Het idee hier is om hyperventilatie te voorkomen en kalmte te bevorderen.

Terwijl en nadat je inhaleerd, wordt je Galvanic Skin Response oftewel GSR (een elektrische meting beïnvloed door zweet) gemeten via de kleine metalen stippen. Dit is een algemene indicator voor stress, het apparaat controleert het. Als het apparaat besluit dat je bent gekalmeerd, krijg je een zachte zoem. Zo niet, adem nog een keer in.

Onze bevindingen

De lucht die ik ademde toen ik het apparaat probeerde, leek anders, maar ik denk niet dat er een module in zit wat de lucht aantast. Het kan gewoon zijn dat het door kanalen in het apparaat wordt getrokken en een frisse smaak krijgt.

De Kitoki gaat de wereld niet veranderen, maar ik hou van het ontwerp en de intentie erachter. Het is een vriendelijk klein apparaat, eenvoudig in gebruik, en het gaat om kalmte in plaats van productiviteit en snelheid.

Related posts