Sentiment: draadloze platenspeler

De heropleving van vinylplaten is voor sommigen iets nieuws en een passie voor anderen. Het is misschien oude technologie op dit punt, maar dat is ook een deel van zijn aantrekkingskracht. Sony wil de kloof overbruggen met de PS-LX310BT, een draadloze platenspeler die moderne technologie gebruikt om een ​​heel oud formaat “de vinylplaten” te spelen. Het bedrijf heeft deze week de nieuwe unit op CES getoond.

Draadloos of juist niet

Met de draadloze platenspeler heb je ook de mogelijkheid om muziek op een bluetooth speaker af te spelen. Ook heb je de mogelijkheid met een output USB-C poort de platenspeler aan te sluiten op elk gewilde muziekinstallatie. Ook werkt de old fashion manier nog steeds met de SONY en kan je hem op de oude stereo-installatie aansluiten.

Wat zijn de specificaties?

De platenspeler heeft net als sommige moderne platenspelers een aluminium toonarm die automatisch kan stijgen en dalen wanneer nummers beginnen en eindigen. Vervolgens keert de toonarm terug naar de neutrale positie aan de zijkant zodra de plaat is afgelopen. De draaisnelheid van de platenspeler kan op 2 standen, namelijk 33,5 RPM en 45 RPM. De platenspeler is geschikt voor zowel 7-inch als 12-inch platen. De afmetingen van de platenspeler zijn 367 × 430 × 108 mm. Hij is vrij compact en ziet er strak uit. Hierdoor kan het verwerkt worden in de meeste kamers in huis.

Nostalgie

Er is een zekere fascinatie voor gadgets die fundamenteel decennia-oude technologie zijn, opnieuw geïnterpreteerd door een hedendaagse lens. Het is vreemd om een format dat alles te maken heeft met de warmte van zijn analoge geluid, digitaal over te brengen. Maar soms kan wat oud is, net zo aantrekkelijk zijn als wat nieuw is, maar om verschillende redenen. Toch wil je wel vasthouden aan de oude technologie. De veelzijdigheid van dit product heeft misschien wat aantrekkingskracht. Ja, je kunt het aansluiten op je analoge luidsprekers, maar als je ergens anders in huis bent, kun je de audio daar streamen. (Daar zijn oplossingen voor van Sonos en anderen.)

Wat mag het kosten?

De draaitafel wordt in april beschikbaar en de Britse prijs is £ 200, het bedrijf heeft nog geen Amerikaanse prijs gedeeld. Dit is een prijs die vergelijkbaar is met een gemiddelde normale platenspeler. Voor iemand die een beetje oud en een beetje nieuw graag combineerd is dit de perfecte platenspeler!

Related posts