Modern interieur creëren? Probeer deze 5 tips!

Daar waar we een aantal jaar geleden steeds liever buiten waren, verplaatsen we onszelf anno 2023 weer steeds meer naar binnen. Dan is het natuurlijk wel zo fijn als als je huis een fijne plek is, ingericht in jouw persoonlijke stijl. In dit blog geven we je 5 tips om een modern interieur te creëren. Op deze manier creëer je zelf heel eenvoudig een modern interieur! 

Combineer sfeer en stijl 

Wanneer je een modern interieur wilt creëren, dan is het belangrijk om sfeer te combineren met stijl. Een modern interieur staat bekend om zijn minimalistische design, maar dit mag niet ten koste gaan van de sfeer in huis. Er is een item dat dit allebei heeft, namelijk een elektrische sfeerhaard. Deze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlvolle ontwerpen en passen perfect in een modern interieur. Daarnaast geven deze vaak ook nog eens warmte, waardoor je ook nog eens geld kunt besparen. 

De vloer 

Naast het feit dat je sfeer en stijl combineert, is het ook belangrijk om goed na te denken over de vloer. Vaak letten mensen op de muren en de meubels, maar de focus van een interieur begint vaak bij de ondergrond. Een vloer kan een ruimte maken of breken. Bij een modern interieur betreft dat altijd een strakke vloer zoals tegelvloer, een betonvloer of een vloer in een lichte kleur hout. Uiteraard is het wel belangrijk dat deze vloer ook past binnen jouw persoonlijke wensen en de rest van je interieur. Denk hier dus goed over na. 

Werk aan een goed lichtplan 

De functie van licht in huis wordt vaak onderschat. Verlichting is ontzettend sfeerbepalend en heeft een grote invloed op hoe wij een ruimte ervaren. Hard licht maakt flets, weinig licht maakt grauw. Overweeg dus genoeg dimmers en zacht, warm wit licht. Dit maakt echt een wereld van verschil! 

Open indeling

Wanneer je ervoor kiest om een modern interieur te creëren is het belangrijk om een open indeling te hanteren. Denk hierbij aan een open woonkamer, open eetkamer en een open keuken. Dit helpt namelijk om onnodige structuren in het huis te elimineren en stimuleert de vrije luchtstroom. 

Smart home

Tot slot dient een moderne inrichting natuurlijk ook voorzien te zijn van de laatste technologische snufjes. Bij een moderne inrichting mogen smart-home items niet ontbreken. Denk hierbij aan items zoals slimme verlichting, slimme thermostaat en andere moderne apparaten. Het ziet er altijd strak uit en maakt het leven toch net even een stuk makkelijker, waardoor jij meer tijd overhoudt om gewoon heerlijk te ontspannen thuis.

Related posts