Een yogaruimte inrichten, 5 waardevolle tips

Heb je de ambitie om regelmatig yoga te beoefenen? En heb je geen tijd om elke keer naar de yogastudio te gaan? Dan is het makkelijk om thuis een ruimte in te richten waar je ongestoord de oefeningen kunt uitvoeren. Natuurlijk is het belangrijk dat dit een ruimte is waar je je prettig voelt en die uitnodigt om een yogasessie uit te voeren. Hiervoor geven wij je 5 waardevolle tips om thuis een yoga of meditatie ruimte in te richten zodat je makkelijk thuis yoga kunt beoefenen. 

Een afgesloten ruimte

Niks is vervelender dan gestoord worden door je partner, kinderen of misschien wel de hond terwijl jij midden in een yogasessie zit. Daarom is het fijn een dichte ruimte te gebruiken waar je de deur achter je dicht trekt en niet gestoord kan worden door anderen. Zo kun jij je optimaal concentreren en ontspannen.  

Een goede yoga mat 

Het belangrijkste is een yoga mat. Dit vormt de basis. Investeer daarom in een goede mat. Een goede mat is duurzaam, heeft een goede grip, is van goede kwaliteit, en heeft een goede balans tussen comfort en stabiliteit. Verdiep je daarom goed in de eigenschappen van de mat en vind er een die bij jouw past. 

De kamer decoreren

Natuurlijk is het ook belangrijk de kamer leuk aan te kleden zodat het een fijne ruimte wordt om in te vertoeven. Hiervoor kun je bijvoorbeeld (zout)lampen of kaarsen gebruiken. Daarnaast kun je de kamer ook aankleden met planten. Niet alleen zijn planten decoratief, ook brengen ze extra zuurstof en vocht in de ruimte. Pas alleen op dat je niet te veel attributen in de kamer plaatst. Er moet immers genoeg ruimte overblijven om goed en vrij te kunnen bewegen. 

Yoga props en accessoires

Ook zijn er verschillende yoga artikelen die je kunnen ondersteunen tijdens de yoga sessie. Denk aan een meditatiekussen, yogabolster, yogariem of yogablok .De attributen ondersteunen je spieren en gewrichten zodat je de oefeningen makkelijker en beter kunt uitvoeren. Daarom zijn ze onmisbaar in de yogaruimte. 

Als je samenwoont met meerdere mensen zul je vast gemerkt hebben dat het lastig is wat tijd en ruimte voor je zelf te vinden.  Wanneer je een eigen yogaruimte hebt zul je makkelijker en vaker een sessie inplannen. Gun jezelf de rust en ontspanning en hopelijk gaan deze tips je helpen om mooie ruimte te creëren voor jezelf!

Related posts