Afvallen, maar een hekel aan de sportschool? We got you!

tips om af te vallen zonder te sporten

Als je wilt afvallen, maar een hekel hebt aan de sportschool, dan hebben we goed nieuws voor je! Een stevige wandeling is namelijk beter dan een heftige workout, zo blijkt uit een studie! Wetenschappers ontdekten namelijk dat 30 minuten wandelen met een hoge impact effectiever is voor het bestrijden van de vetkwabben dan even lang gewichtheffen en op de loopband stampen. Bovendien is een sportschoolabonnement voor veel mensen geldverspilling, want je wilt elke week naar de sportschool gaan, maar gaat vervolgens nooit naar binnen. Je draagt met jouw lidmaatschap een steentje bij aan hun huurkosten. Toch wil je nog steeds afvallen, zonder het gevoel te hebben dat trainen een heftige karwei is. Daarom geven we je vandaag een aantal tips om af te vallen zonder naar de sportschool te hoeven.  

De zeven minuten challenge

Een uur tot twee uur in de sportschool zwoegen, we krijgen alleen al kriebels bij het idee. Verdiep je daarom eens in de 7 minuten challenge. Een zeven minuten durende workout waarbij je verschillende oefeningen uitvoert. Eenmaal klaar met de oefening kun je nog een ronde even uitblazen. Persoonlijk vinden wij deze challenge geweldig, want na 7 minuten heb je gewoon een workout achter de rug! Tip van ons, haal wel iets van een barbell set in huis, zodat je op den duur ook een beetje met gewichten kunt gaan trainen. 

Trainen in de buitenlucht

Trainen in de buitenlucht is een stuk aantrekkelijker dan in zo’n warme sportschool met allemaal gespierde mensen om je heen die je aan staan te kijken. De tweede tip die we je willen meegeven is dat je lekker naar buiten moet gaan en een workout te doen. Je kunt natuurlijk ook buiten een stevige wandeling maken. Heerlijk door het park, door de bossen. Het is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale gezondheid. Een beetje frisse lucht doet ieder mens trouwens goed! Even de gedachten op 0 en gaan met die banaan. 

Zoek een sportmaatje

Sporten met z’n tweeën is natuurlijk veel leuker en gezelliger dan wanneer je in je eentje moet afzien. Zoek daarom een sportmaatje. Dat kan je partner zijn, maar ook een goede vriend/vriendin of misschien wel je moeder! Doordat je met elkaar gaat sporten heb je niet alleen een gesprekspartner, jullie kunnen elkaar ook steunen om echt door het gaatje te gaan. 

Related posts