Zo verhoog je je wooncomfort

Een huis heb je niet alleen voor een dak boven je hoofd. Het is ook de plek om tot rust te komen, op te laden, gasten te ontvangen en nog veel meer. Exact de reden waarom mensen ook veel investeren in hun huis en interieur. Iedereen streeft optimaal comfort na. Daarom vandaag een paar handige tips voor meer wooncomfort.

Met een laptop kun je overal zitten

Zie je het voor je: Na een lange werkdag kom je thuis. Je schenkt een glaasje wijn in en pakt een bakje snoeptomaatjes. Je loopt naar boven, neemt plaats in je zitzak en klapt je HP laptop open. Je zat nog midden in een spannende misdaadserie. De kat is ondertussen aangeschoven en je geeft hem een ferme aai terwijl hij zijn kop langs je been scheert. Even heerlijk een momentje bijkomen en de tijd vergeten met een fijne serie. 

Iedereen heeft zo zijn fijne plekjes in huis. Een zitzak, op zolder, op bed of misschien wel op een kussen in de vensterbank. Met een laptop kun je overal gaan zitten om te werken of een filmpje te kijken. Heerlijk zo’n moment voor jezelf om even tot rust te komen.

Zorg voor rust in de slaapkamer

Je slaapkamer is, de naam verraadt het al, de kamer waar je slaapt. Slapen doe je om op te laden en uit te rusten. Als je slaapkamer permanent vol staat met spullen of de vloer ligt bezaaid met kleding, dan geeft dit erg veel (onbewuste) onrust.

Het is een logische, maar erg doeltreffend advies om te zorgen voor een cleane look in je slaapkamer. Een handige tip is om je kledingkast bijvoorbeeld in een andere kamer te hebben. Dat scheelt vaak al de helft van de onrust. Als je wat kleiner woont moet je natuurlijk keuzes maken, maar als het even kan vermijd je een werkhoek of bureau in de slaapkamer. Als je in bed ligt wil je je focussen op rust, zonder dat je wordt afgeleid door die werkomgeving die onbewust door sluimert.

Voorraad is top

Kom je vaak uitgeblust thuis of krijg je wel eens onverwachts bezoek? Met een goede gevulde voorraadkast ligt er altijd ‘extra energie’ voor je klaar. En krijg je ineens gasten, dan is het een fijn gevoel om eenvoudigweg iets uit eigen voorraad op tafel te zetten. Dat scheelt een hoop extra tijd aan impulsieve boodschappen en het geeft een heerlijk gastvrij gevoel als je bezoek krijgt. Mooie dubbelslag dus!

 

Related posts