Hoe houd ik mijn gebit gezond

Een grote glimlach kan wonderen doen. Het kan je helpen om een nieuwe baan te vinden of een potentiële romantische partner aan te trekken. Je wilt natuurlijk pronken met je mooie tanden, maar je wilt niet dat die parelwitte tanden ten koste gaan van je gezondheid. Daarom moet je je gebit altijd gezond houden. Een gezond gebit zorgt niet alleen voor een goede glimlach, maar ook voor andere gezondheidsvoordelen. Om dat te bereiken kun je veel doen, zoals een tandartsenpraktijk Schiedam bezoeken en regelmatig je tanden poetsen. Hier volgen enkele manieren die je kunt gebruiken om je tanden gezond te houden.

Bezoek regelmatig je tandarts

Het maakt niet uit waar je woont. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je gebit gezond te houden. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig naar je tandarts Vlaardingen te gaan. Je tandarts zal je tanden, tandvlees en mond onderzoeken op eventuele problemen die mogelijk moeten worden behandeld. Denk je dat je gebit nu gezond is? Het blijft belangrijk om minimaal één keer per jaar voor controle naar de tandarts te gaan. Wanneer je een afspraak hebt met je tandarts, kan hij/zij ook uitkijken naar mogelijke problemen waar je misschien niet van op de hoogte was. Heb je nog geen reguliere afspraak met je tandarts gehad? Je kunt er het beste meteen mee beginnen om je gebit gezond te houden.

Poets en reinig je tanden regelmatig en goed

Het tweede dat je kunt doen om je tanden gezond te houden, is door ze regelmatig te poetsen en schoon te maken. Je moet minstens twee keer per dag poetsen (je moet zelfs na elke maaltijd poetsen). Je moet ook minstens één keer per dag tussen je tanden flossen. Als je deze routine regelmatig volgt, voorkom je dat tandplak zich ophoopt op je tanden. Tandplak is een film van bacteriën die zich op het oppervlak van je tanden vormt wanneer voedseldeeltjes vast komen te zitten in de groeven tussen je tanden en beginnen te rotten. Poetsen en schoonmaken vermindert de hoeveelheid tandplak op je tanden, waardoor gaatjes en tandvleesaandoeningen worden voorkomen.

Eet gezond eten

De laatste stap om je tanden gezond te houden, is het eten van gezond voedsel. Voedingsmiddelen met veel vezels bevorderen een goede mondgezondheid door de vorming van tandplak te verminderen. Voedingsmiddelen die niet verwerkt of geraffineerd zijn, zijn het beste (d.w.z. hele groenten en fruit). Suiker, alcohol en tabak hebben een negatief effect op de mondgezondheid, dus het is het beste om deze ook te vermijden als je je glimlach probeert te beschermen. Bovendien moet je een uitgebalanceerd dieet volgen om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende speeksel produceert. Speeksel helpt bij het wegspoelen van voedseldeeltjes die tussen je tanden zijn blijven steken. Als je niet genoeg speeksel hebt, krijg je meer tandplak op je tanden dan nodig is. Kauwen op knapperige groenten en fruit kan helpen om meer speeksel te laten stromen naar waar deze het grootste deel van de tijd nodig is.

Related posts