Overleven in de natuur doe je zo

survival training

Stel je voor dat je verdwaald bent in de wildernis. Je hebt geen voedsel of drinkwater bij je en je weet niet hoe je terug naar de bewoonde wereld kunt komen. Wat doe je dan? Hoe kun je overleven in de natuur? Het antwoord hangt af van een aantal factoren, waaronder je locatie, het weer en de beschikbare middelen. In deze blogpost zullen we enkele belangrijke tips delen die je kunnen helpen om te overleven in de natuur.

Voorbereiding 

Om jezelf voor te bereiden op benarde situaties zoals overleven in het wild. Is het handig om zowel fysiek als mentaal getraind te zijn. Dit doe je door eens in de zoveel tijd een survival training af te leggen. Een survival training vereist verschillende vaardigheden. Denk hierbij aan bepaalde klimtechnieken tot aan een sterk uithoudingsvermogen. 

Zoek onderdak

Een van de eerste dingen die je moet doen als je gestrand bent in de natuur, is onderdak zoeken. Dit kan variëren van een eenvoudige schuilplaats onder een boom tot een complexe hut gemaakt van takken en bladeren. Het belangrijkste is dat je jezelf beschermt tegen de elementen en dat je warm blijft. Dit kan vooral belangrijk zijn als je in een koud klimaat bent, waar de temperatuur ’s nachts sterk kan dalen.

Vind voedsel en water

Als je eenmaal onderdak hebt gevonden, is het tijd om op zoek te gaan naar voedsel en water. Dit kan betekenen dat je bessen, noten en andere eetbare planten moet verzamelen, of dat je op zoek moet gaan naar wild om te jagen. Het is ook belangrijk om te weten welke bronnen van water veilig zijn om te drinken. In sommige gevallen kan het nodig zijn om water te koken of te zuiveren voordat je het drinkt.

Gebruik je gereedschap

Als je geluk hebt, heb je wat gereedschap bij je om te gebruiken. Dit kan een zakmes, een bijl of zelfs een touw zijn. Als je deze hulpmiddelen hebt, kun je een schuilplaats bouwen, voedsel verzamelen en jezelf beschermen tegen gevaarlijke dieren. Als je geen gereedschap bij je hebt, kun je proberen om improvisatie materialen te vinden, zoals stenen die als hamer kunnen dienen, of lange takken die als stok kunnen dienen.

Blijf rustig en gefocust

Misschien wel het belangrijkste aspect van overleven in de natuur is om rustig te blijven en gefocust te blijven. Het is gemakkelijk om in paniek te raken als je gestrand bent en je jezelf afvraagt hoe je het gaat redden. Maar door kalm te blijven en je te concentreren op de taken die voor je liggen, kun je betere beslissingen nemen en jezelf beter beschermen.

Tot slot

Overleven in de natuur kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk als je de juiste kennis en vaardigheden hebt. Door onderdak te zoeken, voedsel en water te vinden, gereedschap te gebruiken en kalm te blijven, kun je jezelf beschermen en een weg vinden terug naar de beschaving. Hopelijk heb je iets aan deze tips als je ooit in een dergelijke situatie terechtkomt.

Related posts