Waarom een bouwradio onmisbaar is op de bouwplaats

Als je weleens op de bouwplaats komt, dan hoor je bouwlui vaak mee zingen (of schreeuwen) met de muziek, van de Hollandse smartlappen tot de hits van vandaag de dag. Maar waar komt die muziek vandaan, hoe luisteren ze naar de muziek? Daar gebruiken ze een bouwradio voor. De gewone radio’s zijn namelijk niet bestand tegen de omstandigheden op de bouwplaats. In dit blog lees je waarom een bouwradio op een bouwplaats onmisbaar is.

Een bouwradio is duurzaam

Bij het kiezen van een mooie bouwradio, is het belangrijk om te letten op het aspect van duurzaamheid. Een bouwplaats is een pittige omgeving waar veel gebeurt, de radio krijgt wel eens klappen. Let er bij de aanschaf dus op dat je een bouwradio kiest  die goed bestand is tegen de omstandigheden. Ga dus voor een radio die gemaakt is van stevige materialen, zoals rubber of kunststof. Zo weet je zeker dat de bouwradio tegen een stootje kan, en prima bestand is tegen water en stof en dat hij dus lekker lang meegaat.

De kwaliteit van het geluid is uitstekend

Op een bouwplaats wordt natuurlijk hard gewerkt. Bij het harde werken op bouwplaats hoort zo nu en dan ook herrie. De machines staan te loeien, de kettingzaag wordt regelmatig gehanteerd en de heftruck rijdt af en aan. Het is dan ook handig om een radio te hebben die veel geluid kan produceren. Je wil natuurlijk voorkomen dat bij ieder geluidje de radio niet meer te horen is. Gelukkig hebben bouwradio’s een enorm bereik en uitstekende geluidskwaliteit. Uiteraard werkt iedere bouwradio net even anders, dus let bij de aanschaf op de wattage en de niveaus wat betreft het aantal decibel.

De radio is makkelijk aan te zetten

Een bouwradio is makkelijk aan te zetten. Een bouwplaats is natuurlijk niet de plek waar je veel stopcontacten kan vinden. Bij de meeste radio’s heb je een stopcontact nodig om geluid te horen. Gelukkig is dat bij een bouwradio niet het geval. De meeste bouwradio’s hebben een accu of batterijen. Je bent dus niet afhankelijk van een stopcontact,  je verplaatst de bouwradio heel makkelijk en het enige wat je hoeft te doen is de accu opladen aan het einde van de werkdag, of de batterijen vervangen wanneer deze op zijn. Bovendien is een draadloze bouwradio een stuk veiliger dan eentje mét een snoer. Je loopt tenslotte geen risico om te vallen over snoeren of erger.

Related posts