Tips voor het leggen van tuintegels

Als je van plan bent om tuintegels te leggen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel geven we je een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat jouw tuintegels mooi en strak gelegd worden.

De ondergrond

Een goede voorbereiding is essentieel bij het leggen van tuintegels. Zorg ervoor dat de ondergrond vlak en stabiel is. Verwijder eventuele wortels, stenen en andere obstakels. Zorg ervoor dat de ondergrond goed waterdoorlatend is.

De juiste tegels kiezen

Er zijn veel verschillende soorten tuintegels verkrijgbaar. Het is belangrijk om te kiezen voor tegels die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de tegels, de kleur en het materiaal. Bij Bouwmaterialen Kopen vind je een ruim assortiment tuintegels in verschillende maten en kleuren.

Het leggen van de tegels

Begin altijd met het leggen van de hoektegels en werk van daaruit verder. Zorg ervoor dat de tegels strak tegen elkaar aan liggen en op gelijke hoogte zijn. Gebruik tijdens het leggen van de tegels een rubberen hamer om ze op de juiste hoogte te tikken.

Afwerking

Als alle tegels zijn gelegd, is het tijd voor de afwerking. Vul de voegen tussen de tegels op met zand of voegmortel. Dit zorgt niet alleen voor een mooi resultaat, maar voorkomt ook dat de tegels gaan verschuiven. Met deze tips kun je zelf aan de slag met het leggen van tuintegels. Vergeet niet om ook te genieten van het eindresultaat. Met de mooiste tuintegels van Bouwmaterialen Kopen maak jij jouw tuin helemaal compleet. 

Related posts