Hoe zie je of een datingsite betrouwbaar is?

betrouwbaar daten

Daar waar je vroeger de liefde van je leven nog in de kroeg of discotheek tegenkwam, is dat de laatste jaren wel veranderd door het hele online daten. Je ziet door de bomen van datingsites het spreekwoordelijke bos niet meer. Dat komt ook deels omdat er een aantal datingsites zijn die simpelweg niet betrouwbaar zijn. Hoe kun je zien of een datingsite betrouwbaar is? Wij geven je uitleg.

1. Kijk naar de reviews

Als je zelf onderzoek doet via Google dan kom je er snel genoeg achter of een datingsite wel of niet betrouwbaar is. Dit doe je vaak door op zoek te gaan naar reviews. Hoe meer reviews hoe beter. Let er op dat niet alle reviews super positief zijn, want negatieve reviews geven vaak een beter beeld dan de positieve. Als je een willekeurige seniorengeluk review leest zie je al snel dat de leden op dit platform echt zijn en dat er veel positieve verhalen zijn. Uiteraard kan niet iedereen tevreden zijn, dus je zult ook wel negatieve reviews tegenkomen. Maar dan weet jij van tevoren ook precies wat de mogelijke nadelen van het platform zijn. Liever voorbereid dan onvoorbereid.

2. Keurmerken

Iedereen is wel bekend met de keurmerken voor een webshop, maar voor datingsites is dat toch allemaal een beetje grijs gebied. Toch zijn er wel degelijk keurmerken die een signaal geven van of een site betrouwbaar is of niet. Het meest bekende keurmerk hier voor “Keurmerk Veilig Daten”. Lang niet alle sites hebben dit keurmerk, waardoor je al een onderbuikgevoel kan overhouden. Het kijken naar een keurmerk kan je dus zeker helpen om erachter te komen of een datingsite wel of niet betrouwbaar is.

3. Gratis mogelijkheden

Onbetrouwbare datingsites zijn er waarschijnlijk op uit om je te laten betalen voor een lidmaatschap. De manier waarop ze zoiets proberen te verkopen kan ook zeker een signaal zijn of een site wel betrouwbaar is. Biedt de site ook gratis functionaliteiten? Dan kun je zonder risico jezelf inschrijven en even testen of jij de site goed genoeg vindt. Als je de site vrijwel niet kunt gebruiken zonder lid te worden, is het een groot risico om gelijk maar een abonnement af te sluiten. In dat geval kun je beter even verder zoeken.

Related posts