Tips voor het huren van een opslagruimte

tips voor een opslagruimte huren

Heb je extra ruimte nodig om je inboedel in op te kunnen slaan? Bijvoorbeeld omdat je midden in een verhuizing zit, of omdat er een naaste is overleden waarvan het huis leeggeruimd moet worden? Een opslagruimte biedt hierbij uitkomst. Hiermee heb je voor een bepaalde periode extra opslagruimte in bezit. Maar waar moet je dit huren? Hoe groot moet die ruimte zijn? En zijn er nog meer dingen waar je op moet letten bij een self storage? Wij zetten de beste tips voor je op een rij. 

Soorten opslagruimte

Er zijn verschillende soorten opslagruimte. Zo kun je dit doen bij een bedrijf wat self storage / opslagruimtes verhuurt, zoals Opslagman. Daarnaast zijn er soms ook verhuisbedrijven die zo’n ruimte aanbieden bij hen zelf. Dit kan ideaal zijn wanneer je door desbetreffende verhuisbedrijf ook je verhuizing van inboedel laat regelen bij een verhuizing. Ook zijn er zowel bedrijven als particulieren die garageboxen verhuren. Het nadeel hieraan is dat dit vaak voor een vast tijdsbestek is, waardoor je er voor een bepaalde periode aan vast zit. Het is goed om bij alle bovenstaande opties op te letten of dat de ruimtes waarin je spullen geplaatst worden, goed geconditioneerd zijn zodat de staat van je spullen goed blijft. Ook is het uiteraard handig als het een beveiligd gebied is wat met camera’s wordt bewaakt, zodat je al meer zekerheid hebt over dat jouw inboedel goed en veilig staat opgeslagen. 

Grootte van opslagruimte

Er zijn verschillende groottes in opslagruimtes, garageboxen en loodsen waarin je je spullen kunt opslaan. Maar hoe weet je welke grootte je nodig hebt? Hier zijn opslagcalculators voor. Deze zorgen ervoor dat je precies de juiste grootte huurt, waardoor je niet teveel betaald of een te kleine ruimte hebt. Bij zo’n calculator geef je aan wat je in de opslagruimte wilt gaan plaatsen, om hoeveel kasten e.d. het gaat en daar rolt vervolgens een advies uit voor wat betreft de hoeveelheid kubieke meters. 

Related posts