Spekband gebruiken bij een gevel of muur

Een spekband geeft een gevel of een gemetselde muur een extra accent. Vooral in bouwwerken die anders saai ogen is een spekband een toegevoegde waarde. Neem nu een hoge muur welke is opgetrokken uit donkerrode bakstenen. Halverwege een spekband plaatsen in een lichte kleur zal de muur er heel anders uit laten zien. Het geeft meteen een statige en verzorgde indruk waardoor een gebouw of woning waar de spekband is geplaatst direct in waarde en aanzien zal stijgen. Een spekband vindt men veel terug bij oude bouwconstructies maar staat ook erg mooi bij nieuwe en moderne panden. Een spekband is beslist niet duur dus voor de prijs hoeft u het zeker niet te laten!

Betonnen spekband combineren

Om het geheel nog mooier te laten combineren is het mogelijk om de gekozen betonnen spekband terug te laten komen in de raamdorpels en de muurafdekbanden. Zo krijgt alles een nog nettere uitstraling. Een betonnen spekband is, net als een raamdorpel en een muurafdekband, in diverse maatvoeringen en kleuren verkrijgbaar. Omdat beton bestand is tegen weer en wind en nagenoeg onderhoudsvrij is hebt u er geen omkijken meer naar. Wanneer u de spekband combineert met eenzelfde raamdorpel is het mooi om dit op gelijke hoogte door te laten lopen. Zo ontstaat er een fraaie eenheid die optisch gezien als één geheel doorloopt. Om de spekband op een hoek goed door te laten lopen zijn er ook bijpassende hoekelementen te koop. Maar ook andere elementen en andere opties zijn op aanvraag te verkrijgen. 

Spekband met waterhol

Een spekband is meestal voorzien van een zogenaamd waterhol. Dat wil zeggen dat hemelwater geen kans krijgt om het metselwerk door- en doornat te maken waardoor stenen en voegen gaan scheuren of te lijden hebben onder vochtplekken. Het waterhol van een spekband fungeert als een soort opvanggeul. Neerslag wordt hierdoor afgevoerd in plaats van dat het langs de muur sijpelt. Hiermee heeft een spekband die voorzien is van een waterhol, behalve als sierelement, ook een nuttige functie. Van plan om de buitenmuren te laten renoveren of nieuw te gaan bouwen? Dan is het plaatsen van een spekband in het metselwerk zeker de moeite waard.

Related posts