Drie Leolux meubels waar je enthousiast van wordt

Leolux meubels

Leolux meubels is een Nederlands meubelmerk. De ontwerpen zijn modern en eigentijds, terwijl ze ook gebruik maken van klassieke elementen. Het voordeel van dit merk is dat de meubels volledig op maat gemaakt worden en dat je dus altijd een stuk ontvangt dat in jouw woning past. Leolux staat bekend om de bijzondere vormen en het dappere gebruik van kleuren en daarmee hebben ze al meerdere Design Awards ontvangen in de afgelopen jaren. 

Met een meubel van deze Nederlandse designer breng je een echte blikvanger je interieur in, met een eigen karakter en eigenzinnigheid. Deze meubels zijn met geen andere ontwerper te vergelijken en geven jou de kans een uniek meubelstuk te bezitten van Hollandse bodem. Het is dan ook niet moeilijk om de meubelen van Leolux te herkennen. We bespreken hier drie van hun creaties waar jij ongetwijfeld enthousiast van zal worden.

De Leolux Pallone Paradise fauteuils

De Pallone Paradise Fauteuils van Leolux herken je direct. Deze lijn is ontworpen door kunstenaar Olaf Hajek en gebaseerd op voorbeelden uit het vogelrijk. Zo is er de Flycather, de Rosefinch, de Red Cordinal en de Yellow Chat, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Het grote driehoekige en dike zitkussen die in een punt toeloopt naar achteren en ronde hoeken heeft valt direct op. Dit kussen neemt het grootste gedeelte van de stoel in en kan in een verscheidenheid aan kleuren worden uitgevoerd, al naar gelang de vogel die je kiest. Er is een rugleuning die op een frame is bevestigd en kleine pootjes voor onder het kussen. De Pallone Paradise fauteuils van Leolux zijn uit te breiden met een bijzettafeltje en een voeteneinde.

De salontafel Rolan

De Rolan salontafels zijn door de ontwerper Gino Carollo ontworpen. Hij komt oorspronkelijk uit Italië en werkt vaker samen met Leolux. De Rolan salontafels zijn te krijgen in vijf verschillende uitvoeringen en deze hebben te maken met de vorm (rond, rechthoekig en ovaal), de kleur, het materiaal en de hoogte. Het is dus mogelijk om deze salontafel exact uit te voeren naar jouw eigen behoeften. Omdat de tafels allen door dezelfde ontwerper zijn ontworpen kun je ze ook probleemloos met elkaar combineren. Speel met de kleuren en de vormen en je krijgt een unieke combinatie van een tijdloze, strakke en Italiaanse vormgeving.

De eetstoel Callas

Leolux maakt ook simpele meubelen, zoals eetstoelen. En met de eetstoel Callas, vernoemd naar Maria Callas de operadiva, haal je echt iets speciaals in huis. De stoel kan omschreven worden als eigenzinnig met een uitzonderlijke prestatie, net als Callas. De eetstoel is gemaakt van leer en heeft een aaneensluitend zit- en ruggedeelte. De poten zijn gebogen en dun, wat de indruk geeft dat de stoel elk moment op weg kan lopen. Je kunt zelf bepalen welke kleur je wilt en je hebt de keuze tussen stof en leer. Ook de poten zijn afzonderlijk te bepalen. Plaats een aantal Leolux Callas eetstoelen aan je eettafel, kies een interessante kleurcombinatie uit, en je creëert een eethoek als geen ander.

 

Related posts