Waar op letten bij het inrichten van je thuiskantoor?

inrichten thuiskantoor

Vanuit huis werken is de laatste jaren steeds populairder geworden. Momenteel met de corona crisis werken er zelfs meer mensen dan ooit tevoren thuis. Thuiswerken biedt vele voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Echter is een goede thuiswerkplek enorm belangrijk. Daarom geven wij in dit artikel een aantal handige tips voor het inrichten van je thuiskantoor.

Kies een rustige ruimte

Voordat je je thuiskantoor gaat inrichten moet er eerst een ruimte gekozen worden. Het is van belang om een rustige ruimte te kiezen, waarin je ongestoord kunt werken. Ook is het belangrijk dat de ruimte voldoende daglicht heeft. 

Ergonomische bureaustoel

Nadat je hebt bepaald welke ruimte in huis je nieuwe thuiskantoor gaat worden is het belangrijk om kantoormeubelen aan te schaffen. Een bureaustoel is een van de belangrijkste meubelen om comfortabel te werken in je thuiskantoor. Het kiezen voor een ergonomische bureaustoel is de beste keuze. Deze ergonomische bureaustoelen kunnen helemaal op je lichaam afgesteld worden, waardoor je comfortabele kunt werken in een gezonde zithouding.

Verstelbaar bureau

Naast een goede bureaustoel is ook een verstelbaar bureau enorm belangrijk. Nadat je de bureaustoel helemaal hebt afgesteld op je lichaam is het belangrijk om ook het bureau op de juiste hoogte in te stellen. Hierdoor creëer je een gezonde thuiswerkplek. Eventueel kun je er ook voor kiezen om een zit sta bureau aan te schaffen. Dit is een verstelbaar bureau waaraan je zowel zittend als staand kunt werken. Deze afwisseling van zitten en staan is erg goed voor je lichaam.

Verlichting

Daglicht in de ruimte waarin je werkt is enorm belangrijk. Mocht je minder daglicht hebben of regelmatig in de avonduren werken, dan raden wij aan om te zorgen voor goede verlichting op de werkkamer. 

Related posts