3 toevoegingen voor een buffet die niemand gebruikt!

Iedereen schuift wel is aan bij een buffet. Op zijn tijd is dit toch een heerlijke ervaring! Ruime keuze, alles wordt voor je klaargemaakt en het enige wat je hoeft te doen is een bord vullen naar behoefte. Nu hebben we ontdekt als vaste “horeca gangers” dat er toch een aantal toevoegingen of aanpassingen mogelijk zijn om het buffet naar een hoger niveau te slepen. En dus de klantervaring aanzienlijk te verbeteren! Hieronder een overzicht van een aantal belangrijke toevoegingen voor een buffet.

Varieer met servies

Wat we veel zijn tegengekomen bij verschillende buffetten is dat het horeca servies eigenlijk altijd eentonig en vooral wit is. Als je als horecagelegenheid zelf aan een buffet doet: er zijn heel veel mogelijkheden en variaties om het servies alleen al, een eigen uitstraling te geven. Donkere borden en donker bestek kan al een flinke impact geven op de uitstraling. Ook kan je het buffet indelen in categorieën. Bij elke categorie kan een aparte keuze worden gemaakt in het servies wat er bij aansluit. Het zal een verbluffende uitstraling geven ten opzichte van het ‘alleen witte’ saaie servies!

Gebruik de juiste Chafing Dishes

Een chafing dish kan te groot, te klein, te warm of te koud zijn. Het is belangrijk voor de ervaring van de gast om het juiste balans te vinden voor warm of koud houden van het eten. Let dus goed op bij het aanschaffen van chafing dishes en hou gelijk al rekening met het eten wat je van plan bent er in te gaan serveren. Een gerecht met saté zal langer warm blijven dan een bak met rijst.

Hygiënisch te werk gaan

Het valt mensen snel op als je niet 100% hygiënisch te werk gaat. En dan kan alles nog zo goed zijn. Één klein foutje kan al verkeerd vallen bij een gast. Zijn gedachte over de kwaliteit van het buffet zal gelijk beïnvloed zijn. Een punt wat vaak vergeten wordt is het bijvullen van het buffet d.m.v. snijplanken etc. Zorg ervoor dat je altijd in de keuken al een extra gastronormbak hebt klaarstaan. Vervolgens kan je bij het buffet een nette overgang uit voeren. Oude gastronormbak er uit en de nieuwe er in. Als klanten zien dat je vanaf de snijplank de bak weer aanvult zal dit niet altijd goed worden ontvangen.

Als je binnenkort een barbecue of een etentje in de tuin hebt, kijk dan hier voor tips voor een zomerse tafelversiering. 

Related posts