5 planten die goed zijn voor in je woonkamer

5 kamerplanten

Altijd al willen weten welke planten handig zijn voor in de huiskamer? Er zijn genoeg kamerplanten die de lucht in je huiskamer schoon houden. Hieronder lees je welke planten dit het beste doen.

De Lepelplant

De lepelplant is een erg mooie plant om te zien en heeft mooie witte bloemen als hij aan het bloeien is. Als je de lepelplant in huis neem zal deze erg zijn best doen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. De lepelplant heeft vaak behoefte aan water, geef je dit te laat dan zul je dit duidelijk zien doordat ze bladeren slap gaan hangen. De lepelplant is ook erg handig om op kantoor te zetten.

(Krul)varen

De krulvaren heeft als bijnaam “ The Green Lady ”. De krulvaren is erg nuttig om dat deze planten zorgen voor een schone lucht in huis. De krulvaren zorgt ervoor dat er constant schone lucht wordt geproduceerd. Het is wel belangrijk dat de krulvaren op een plek staat met kamertempratuur (18-23 °C). De krulvaren heeft wel licht nodig maar staat liever niet direct in het felle zonlicht. Geef de krulvaren niet teveel water tegelijk er mag absoluut geen laagje water onderin de pot ontstaan. Van maart tot en met september heeft de krulvaren 1x in de 14 dagen plantvoeding nodig, geef dit met kleine beetjes.  

Aloë Vera

De Aloë Vera houd van een lekker zonnig plekje in huis. Het leuke aan Aloë Vera is dat deze plant baby plantjes aan maakt die je weer in een andere pot kan zetten. Dit is bijvoorbeeld een leuk cadeautje om weg te geven. Aloë Vera zuivert de lucht van chemicaliën uit schoonmaakproducten. Wanneer de Aloë Vera bruine plekjes krijgt weetje dat de lucht in de omgeving van Aloë Vera verontreinigt is. Bijvoorbeeld in een rokershuis.

Klimop

Uit onderzoek is gebleken dat de klimop het beste de lucht zuivert. Dit blijkt uit een onderzoek van NASA. Uit de onderzoek is gebleken dat de klimop het beste schimmels en dierlijke uitwerpselen uit de lucht zuivert. De beste plek om een klimop neer te zetten is in een hoekje in de kamer. Daar kan hij lekker hangen. Bij de klimop is het belangrijk dat je zorgt dat de grond vochtig is maar er mag absoluut geen laagje water ontstaan onderin de pot. De klimop leeft het liefst in kamertempratuur (18-23 °C). Wel is het belangrijk dat je uitkijkt voor kinderen of huisdieren, het blad van de klimop is giftig.

Stokpalm

De stokpalm is een plant die heel langzaam groeit. Het is een prima plant voor in de schaduw toch heeft de Stokpalm wel beetje licht nodig om te groeien. Deze plant is ook erg goed bestemd tegen insecten en andere beestjes. De stokpalm behoort tot de schaduwplanten maar heeft zeker ook een beetje licht nodig om te groeien. De stokpalm verbruikt een normale hoeveelheid aan water maar hoe meer licht de plant ontvangt hoe meer water deze zal verbruiken. Stokpalmen hebben minder dan 5 uur direct zonlicht nodig.

Related posts