Quartz Horloges worden steeds populairder

Door de relatief lage aanschafprijs van Quartz horloges hebben deze allang de overhand genomen over traditionele mechanische horloges. Toch zien we nog een grote verschuiving in de markt. Waar voorheen Japanse Quartz als peperduur werd beschouwd, wordt dit door Chinese namaak steeds goedkoper en betrekkelijk eenvoudiger om aan te schaffen. Quartz heeft allang de koppositie in de horlogemarkt verovert, mensen over de hele wereld kiezen ervoor, maar wat is een Quartz horloge nu eigenlijk?

De oorsprong van Quartz horloges

Zoals zoveel grote horlogemerken, kent Quartz als horloge mechanisme zijn oorsprong in Zwitserland. Een aantal knappe wetenschappers van het bekende en gerenommeerde merk Seiko stuitte in 1964 per toeval op een bijzondere ontdekking. Ze kwamen erachter dat ze door het materiaal kwarts te gebruiken in horloges, ze horloges zeer nauwkeurig konden laten lopen. In die tijd waren vooral de horloges van de grote dure merken nauwkeurig. Een Quartz horloge was dus van de één op de andere dag een geduchte concurrent van merken zoals Rolex, Breitling en Tissot. Een Quartz horloge kan worden

 

Het stukje kwarts in een Quartz horloge wordt bewogen door middel van een batterij, beweging of zonne-energie. Dit zorgt ervoor dat het stukje materiaal enorm snel gaat trillen met wel 1 MHz. Dit betekent dat wanneer het kwarts deeltje 1 miljoen keer heeft bewogen, het horloge weet dat er één seconde is gepasseerd. Hoewel Quartz horloges op basis van batterij nog steeds het populairst zijn door hun relatief lage aanschafwaarde, zien we een trend in het aantal verkochte horloges op zonne-energie en op beweging. Vooral de premium merken in het Quartz segment zetten sterk in op Quartz horloges die aan worden gedreven op basis van beweging.

Een Quartz horloge kopen

Wanneer je op zoek gaat naar een Quartz horloge is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Je wilt natuurlijk dat het horloge bij je past en dat je er lang mee kunt doen. Daarom is het van belang om te bekijken waarvoor je het Quartz horloge gaat gebruiken. Ben jij iemand die zijn of haar horloge altijd omhoudt wanneer je onder de douche gaat of gaat zwemmen? Kies dan voor een waterdicht Quartz horloge. Ben je op zoek naar een horloge voor bij het sporten? Dan adviseer ik om een digitaal horloge te kopen. Dit soort horloges hebben veel meer en betere functionaliteiten die aansluiten bij het sporten. Je hebt ook Quartz horloges van Casio met een digitale functionaliteit. Zo combineert Casio de authenticiteit van Quartz met de innovatie van een digitaal horloge. Een prachtige optie wanneer je een Quartz horloge wilt kopen voor bij het sporten.

Let naast functionaliteit ook op de stijl van het horloge. Een horloge moet een verlengstuk zijn van je dagelijkse outfits. Ben je iemand die veel kleuren draagt en opvallende kleding? Kies dan voor een Quartz horloge met een minimalistisch design. Ben je iemand die altijd in een zwarte of witte trui loopt? Dan complimenteert een meer uitgesproken horloge jouw stijl heel goed. Waar je ook voor gaat, bedenk je dat een horloge jouw outfit af moet maken. n

Related posts