Herleef oude NES tijden met de Retro Champ

Retro Handheld consoles komen en gaan. Er worden genoeg pogingen gedaan om een “oldschool” console in een nieuw jasje te steken. Kijk maar naar de reeks van nintendo met de mini NES en de mini SNESS. My Arcade’s Retro Champ heeft nu een handheld console op de markt gebracht die de functionaliteit heeft van een NES en dus eigenlijk overal mee naartoe kan. Het grote voordeel is dus dat je geen tv of stroomaansluiting nodig hebt om de NES game ervaring te herbeleven.

De specs

De console is vrij simpel. Je maakt gebruik van een NES-cartridge. Deze stop je in de console en druk op de aanknop. My Arcade’s Retro Champ onderscheidt zich met een groot 7 inch LCD scherm, famicom-compatibiliteit en volgens de makers een accuduur van 35 uur. Met de 480p beeldresolutie is de kwaliteit niet verbazingwekkend, maar het gaat natuurlijk om een NES. Dit hebben wij natuurlijk even getest. Actieve gaming tijd met een volle accu: 5 uur. Niet zoals oorspronkelijk beschreven echter kan je dus gerust 5 uur lang gamen zonder zorgen. Wat mooi is om te zien is dat er een verborgen component in de console is verwerkt met een cleaning kit. Deze kan je gebruiken om de oude games die je uit de kast trekt van een schoonmaakbeurt te voorzien om ze weer te kunnen spelen!

Test it out

Wij zijn deze console gaan testen op CES. Hier hadden ze de Retro Champ achter slot en grendel hadden liggen. Wat ook niet de productieversie was maar nog een proefmodel. De productieversie zal komen in de lente. Het verbaasde mij hoe goed de console presteerde. Ook is die vrij groot maar het gewicht daarentegen viel weer reuze mee. De games die er op gespeeld worden zijn responsive en vullen het volledige scherm. Wat ons ook opviel was natuurlijk de 16:9 resolutie. NES games zijn oorspronkelijk 4:3. De console is responsive en heeft een custom chip ingebouwd die de game in 16:9 runt zoals die oorspronkelijk in 4:3 deed.

Conclusie

Er wordt nog flink gewerkt aan de console. Dus het is misschien net iets te vroeg om over de kwaliteit en uiterlijk een conclusie te trekken. Wel werd ons verteld dat ze er nog niet uit zijn of ze de 4 buttons gaan gebruiken of een D-pad aan de linkerkant. Ook zijn ze nog bezig met de 2 buttons aan de rechterkant te optimaliseren. De console zal voor 75 euro op de markt verschijnen. De Retro Champ zal een van de makkelijkste manieren worden om de oude NES ervaring weer mee te maken en is bestelbaar vanaf Juni.

Related posts