Thuis dieren houden? Let hier op!

Ben jij een echte dierenliefhebber en heb jij wat ruimte over? Bouw jouw tuin om tot een mini boerderij! Je kunt veel kleine dieren gemakkelijk aan huis houden. Denk hierbij aan kippen, maar ook bijvoorbeeld geiten. Als je hier aan wilt beginnen zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. We hebben het hier op een rijtje gezet!

Ruimte

Het belangrijkste om mee te beginnen is om te kijken naar de ruimte die je hebt. Als je maar een hele kleine tuin hebt is een geit misschien wel optimistisch, maar kippen kunnen dan nog wel. Vooral als je kiest voor geiten of schapen, dan is het belangrijk dat je een grotere tuin hebt met een stuk gazon waar ze kunnen grazen. Afhankelijk van de ruimte kun je gaan kijken naar welke dieren geschikt zijn voor jouw huis. Als je heel veel ruimte hebt, kun je zelfs wat kijken naar grotere dieren zoals alpaca’s of een pony. Houdt er wel rekening mee dat je ook ruimte moet hebben voor een stal of schuilstal in dat geval. 

Materialen 

Je kunt natuurlijk niet zomaar wat kippen of een geit in je tuin zetten in de hoop dat ze er blijven. Belangrijk is dat je zorgt voor een stal voor je dieren en een hok voor je kippen. Naast een stal of hok is het handig om jouw terrein te omheinen. Dit kun je doen met een houten hek, maar je kunt er ook extra schrikdraad omheen doen. Op deze manier heb je minder risico dat je dieren er vandoor gaan. Vooral als je dichtbij een weg zit is het verstandig om te zorgen voor een goede omheining. Het laatste wat je wilt is dat je dieren de weg proberen over te steken en verongelukken. 

Tijd

Het klinkt wel heel leuk dieren aan huis, maar het allerbelangrijkste is wel eigenlijk: tijd. Als je geen tijd hebt voor je dieren, kun je er beter niet aan beginnen. Het is natuurlijk wel veel werk, want ze moeten altijd gevoerd worden en alles moet ook schoongehouden worden. Vooral als je wat grotere dieren hebt zoals geiten, alpaca’s of een pony dan moet je elke dag ook mest ruimen en stallen schoonmaken. Je wilt natuurlijk niet dat je tuin helemaal onder zit en het is ook niet eerlijk tegenover de dieren. Je moet ook elke dag er zijn om de dieren te voeren, dit betekent dat je niet een keertje kunt overslaan als je geen zin of tijd hebt. Het zijn dieren die hun voeding nodig hebben. 

Hopelijk weet je nu meer over hoe je kunt beginnen met het houden van dieren en waar je rekening mee moet houden!

Related posts