Plafond renoveren in de woonkamer

Indien je jouw woonkamer wilt gaan renoveren is het plafond onmisbaar. Een goed plafond zorgt voor stevigheid en veiligheid in de woning. Renoveer daarom ook zeker je plafond mee. Kies voor stevige plafondpanelen en plafondplaten die lang meegaan. Vaak wordt er voor een systeemplafond gekozen. Dit zijn zeer functionele en handige plafonds. Het oude plafond kan makkelijk worden omgetoverd tot een systeemplafond. Systeemplafonds bestaan uit plafondplaten of plafondpanelen die in metalen frames zijn gelegd. Boven de platen is ruimte voor snoeren van verlichting, airco, ventilatoren en elektriciteit. Het systeem is dus een soort raster waarboven snoeren kunnen worden weggewerkt. Voor een systeemplafond zijn verschillende soorten plafond platen te krijgen in diverse kleuren, patronen en structuren. Voor een klassieke luxe look zijn zwarte plafond platen weer mooi en voor een frisse energieke look met veel ruimte zijn witte plafondplaten mooi. In systeemplafonds kunnen makkelijk spotjes worden gemonteerd. Ander voordeel is dat beschadigde plafond platen makkelijk kunnen worden vervangen door ze uit het raster te halen dat kan makkelijk met de hand.

Een systeemplafond aan laten brengen

Een systeemplafond is een verlaagd plafond wat vakkundig kan worden geplaatst. Een monteur weet precies waar wat moet komen. Een systeemplafond bestaat uit plafond platen en panelen, hoofd en tussen profielen, snel hangers, schroefpluggen, kanthout, hoeklijnen en speciale brandschuiven bij een brandveilig systeemplafond. De monteur meet eerste de oppervlakte van het plafond in je woning alvorens materialen op maat worden gemaakt. Punten zoals waar hangers en hoeklijnen moeten komen worden gemarkeerd. Er wordt verlichting in het systeemplafond geplaatst en het raster wordt met alle onderdelen gemonteerd. Het begint met hangers waaraan het frame komt te hangen waarna verlichting en plafond panelen worden geplaatst.

Gipsplafond plaatsen

Een ander mooi soort net strak plafond is een gipsplafond. Wit gips creëert ruimte in de woning. Een gipsplafond kan worden aangebracht door middel van houten latten waarop een laag gips is geplaatst. Een gipsplafond kun je het beste laten aanbrengen bij de renovatie van je woonkamer door een vakman om een strak plafond te krijgen. Een gipsplafond wat niet goed aan is gebracht kan gaan golven en er kunnen oneffenheden in ontstaan. Boven het hoofd werken is zwaar en is een ware kunst. Een gipsplafond kan leiden tot een verbluffend resultaat omdat ze zo strak zijn en modern. Met wit gips heb je ook een goede licht inval in de woning

Related posts