Welke noodles gebruik je voor welk gerecht?

welke-noodles

Iedereen kookt wel eens met noodles, maar wat zijn nou eigenlijk de juiste noodles die je nodig hebt voor het recept wat je aan het maken bent? Noodles zijn er in verschillende soorten en maten te krijgen in de supermarkt. Als je naar een gespecialiseerde supermarkt gaat is hier zelfs nog vele malen meer variatie in. In dit blog nemen we een aantal van de meest populaire recepten mee en zullen uitleggen welke noedels daar bij het beste passen.

Welke noodles zijn gezond

Alle noodles zijn over het algemeen best gezond, als ik zelf een keuze zou moeten maken zou ik voor de Soba noodle gaan. Sobanoodles zijn gemaakt van boekweitmeel. Hierdoor bevat de noodle een hoog percentage aan voedingsvezels en koolhydraten. Ook krijg je met deze noodle een goede hoeveelheid aan eiwit binntn. Noodles zijn ook makkelijk warm te houden zonder er minder gezond op te worden. Zeker met behulp van een chafing dish.

Welke noodles gebruik je voor bami

De noodle die vaak wordt gebruikt in bami is Mie. Een Chinese noedel die bestaat uit tarwebloem, durum en tarwegriesmeel. een van de voordelen van mie is dat er geen kunstmatige hulpstoffen in zijn verwerkt. Een nadeel van mie kan zijn dat het niet al te veel voedingsstoffen bevat. Wel een goed aantal koolhydraat maar weinig vezels. De reden dat mie vaak gekozen is in gerechten komt vooral omdat het letterlijk overal bij elke supermarkt te krijgen is en ook erg goedkoop is.

Welke noedels gebruik je voor ramen

Ramen is een Japanse noedel soep. De noodle die gebruikt word is ook de japanse ramen noodle. Ook wel shina soba genoemd. In tegenstelling tot veel andere noodles is ramen niet de naam van de noodle maar de naam van het gerecht. de Japanse noodle soep. In feite is het gewoon chinese mie gemaakt van tarwebloem, eieren, zout, water en kansui. De gele kleur van de noodle komt door de kansui. Het is een makkelijk gerecht. 2 minuten koken en klaar zijn de noodles.

Welke noodles gebruik je voor soep

Zoals hierboven al genoemd kun je ramen gebruiken om een Japanse noodle soep te maken. Hier kan je vaak drie verschillende varianten in vinden. Shoyu is met soja, Shio is wat zoutig en Miso is met bonen gemaakt. In de soep is het gebruikelijk en vaak ook heerlijk om vis of vlees aan toe te voegen. Zorg voor wat verse groenten in de soep en het is een prachtig uitziende noodle soep.

Welke noodles gebruik je voor wok

In wok kan je altijd wel varieren in welke noodles je gaat gebruiken. Een afrader is wel mihoen, deze noedel is erg dun en zal niet ten goede komen van de wok. Een noodle die veel gebruikt is met wokken is de Udon noodle. Udon noodles zijn zachte noodles van water, zout en tarwebloem. De udon noodle komt oorspronkelijk uit Japan en is tegewoordig wereldwijd te verkrijgen. Door de wat dikkere stuctuur past deze noodle perfect bij een wok!

Welke noedels gebruik je voor pad thai

Pad thai is een Thais kipgerecht met gebakken noodles. In dit gerecht worden het vaakste rijstnoedels gebruikt. Het maakt dan niet heel erg veel uit welke op basis van rijst noodles je gebruikt. Het recept op zich zelf heeft een sterke smaak en zal de keuze van de noodles niet heel erg bepalend zijn voor de smaak. Het recept in Thailand is vaak erg pittig en valt niet altijd even goed in de smaak. In Nederland is het gerecht vaak een stuk milder en goed eetbaar!

Hoe gezond zijn instant noodles?

Het is een makkelijke uitweg om heel goedkoop instant noodles te kopen voor bij je maaltijd. Maar is dit wel gezond? Er staan genoeg berichten online die zeggen dat je instant noodles gelijk in de prullebak zou moeten gooien. Ze zijn ongezond en leiden tot metaboolsyndroom. Dit gaat wel erg ver, maar gezond zijn ze niet. Dit komt eigenlijk vooral door de hoge zout hoeveelheid. In een pakje instant noodles zit gemiddeld 3 gram zout. Dat is al 50% van je dagelijkse hoeveelheid die je nodig hebt.

 

Related posts