Schoenen wassen in de wasmachine, goed of niet?

Schoenen wassen

Schoenen wassen in de wasmachine, is dit nou goed of juist niet. De meningen zijn hier erg over verdeeld. Wij raden aan om het niet te doen en schoenen altijd met de hand te wassen. Mocht je het toch met de wasmachine willen doen let dan goed op een aantal punten. In dit blog zullen we je uitleggen hoe je het beste schoenen wast met behulp van een wasmachine en zonder behulp van een wasmachine. Het gaat vooral om sneakers, leren schoenen of wandelschoenen. Schoenen die een speciale behandeling nodig hebben omdat er speciaal materiaal is gebruikt of elke andere reden zal je altijd met de hand moeten behandelen en nooit in de wasmachine doen.

Schoenen wassen in de wasmachine

Bij het wassen van schoenen door middel van een wasmachine zijn er een aantal punten om rekening mee te houden voor, tijdens en na het wassen in de wasmachine. Zorg van te voren dat je je schoenen eerst goed afspoeld. Hierdoor voorkom je dat alle viezigheid en zand niet in de wasmachine terecht komt. Haal ook veters en losse zolen uit de schoen. Was deze apart mee zodat ook veters en zolen goed zijn gereinigd. Wat mensen ook vaak doen en een tip die je veel ziet terug komen online is om bij de schoenen een aantal handoeken te doen. Dit om te voorkomen dat de schoenen te veel ruimte hebben in de trommel en zo geen schade kan veroorzaken aan de schoen. Maak gebruik van vloeibaar wasmiddel. Je wilt natuurlijk na de was geen waspoeder terugvinden in je schoenen. Na het wassen mag je ze absoluut niet in een droger stoppen. Laat ze rustig opdrogen uit de buurt van direct zonlicht.

Andere alternatieven

Een van de beste alternatieven voor het wassen van schoenen is de ouderwetse handwas. Het duurt wellicht iets langer maar het resultaat is er ook naar. Je schoenen zullen weer tiptop in orde zijn na een handwas. Maak bij de handwas gebruik van een schone (nieuwe) borstel en zorg zeker als de schoen van leer is dat het geen krassen achterlaat door te hard te drukken tijdens het wassen. Zolang je op het eind de schoenen goed afspoeld kan je gewoon gebruik maken van een sopje. De schoenen zullen na het drogen van de handwas weer heerlijk ruiken en er als nieuw uitzien. Een ander alternatief is om de schoenen naar een specialist te brengen. Vaak hebben ze de juiste middelen om de schoen weer op en top in orde te krijgen. Deze oplossing kost uiteraard wel wat centen en zal daardoor ook niet snel de voorkeur krijgen van een consument. Echter is het wel aan te raden om een keer te doen. Zeker als je wat duurdere schoenen draagd of schoenen gebruikt voor speciale gelegenheden ben je er in ieder geval zeker van dat ze een nette schone uitstraling hebben.

 

Related posts