De verschillende vormen van gevelreiniging

verschillende vormen gevelreiniging

Onder de werkzaamheden die we bundelen als gevelrenovatie valt ook gevelreiniging. Binnen gevelrenovatie is een tendens zichtbaar. Steeds eerder namelijk besluiten mensen om hun gevel te laten reinigen. Vroeger gebeurde dat vrijwel altijd als er iets aan de hand was. Tegenwoordig laten mensen de werkzaamheden uitvoeren omdat een schonere gevel veel beter en netter staat. 

Stoomcleanen is de meest milde manier van gevelreiniging 

Het reinigen van de gevel kan overigens op verschillende manieren. Het is uitermate belangrijk die techniek te kiezen die past bij de gevel van je woning. Kies voor de techniek die het best in staat is de verontreiniging weg te nemen. Als het om gevelreiniging gaat, dan wordt vaak gedoeld op drie basistechnieken. Een daarvan is stoomcleanen, dit is de meest milde vorm om de gevel te reinigen. In dit geval wordt alleen gebruik gemaakt van heet water dat onder hoge druk gebruikt wordt. Dit is een beproefde methode als sprake is van milde of lichte vervuiling. Is er sprake van meer vervuiling dan is powercleanen een beter alternatief. Naast water wordt dan ook gebruik gemaakt van een reinigingsmiddel dat zorgt dat het vuil in de gevel als het ware oplost. 

Met mineralen haal je de zwaarste vervuiling weg 

Heb je te maken met heel zware vervuiling, dan kan er voor gevelreiniging gekozen worden in de vorm van mineraal wassen. In dat geval wordt water dat vermengd is met een mineraal tegen de gevel van je huis geblazen. Vervolgens zal het mineraal door de inslag de vervuiling van de gevel van je huis poetsen. Is je gevel gereinigd, dan kun je overwegen de gevel te laten impregneren. Op die manier voorkom je dat vuil zich gemakkelijk aan de gevel van je huis hecht en is reiniging minder vaak noodzakelijk. 

Toevoeging van olivine zand of kalk 

Als we de verschillende manieren van gevelreiniging eens nader onder de loep nemen dan is stoomcleanen de meest eenvoudige wijze van gevelreiniging. Het is daarnaast ook de meest voordelige manier om je gevel weer schoon te krijgen. Daarnaast belast het amper het milieu, omdat je niets meer dan alleen water gebruikt bij deze manier van reinigen. Is er sprake van iets meer verontreiniging van de gevel, dan is powercleaner een betere methode. Er wordt in de vorm van reinigingsmiddel extra reinigingskracht ingezet. Op het moment dat de vervuiling in het reinigingsmiddel is opgelost, spoel je dit heel eenvoudig weg met heet water, uiteraard onder hoge druk. 

Mineraalwassen is de zwaarste vorm van gevelreiniging. Aan water wordt dan een mineraal als olivine zand of kalk toegevoegd. Deze zal de vervuiling als het ware van de gevel poetsen. Ook dit is een natuurlijk manier van reinigen die het milieu dus niet belast. 

Impregneren 

Zoals eerder gesteld is het om al te vaak gevelreiniging te voorkomen verstandig om de gevel van je huis te laten impregneren. Dit doe je dus altijd na een gevelreiniging. Zeker die delen die je wilt impregneren dienen gewoon goed gereinigd te worden. Heb je dat gedaan dan breng je een impregneermiddel aan door de vloeimethode. De gevel raakt vervolgens verzadigd met de waterafstotende vloeistof. Als dit is opgedroogd, dan zie je bij een regenbui meteen dat de gevel nu waterafstotend is. 

Gevelreiniging is niet alleen mooi maar ook duurzaam! Neem contact op met de specialist op dit gebied: Reinigingskenners!

Related posts