Design lampen kopen doe je makkelijker met deze tips

design lampen kopen

Design lampen zijn een echte blikvanger in je interieur. Dit zijn geen standaard lampen die je koopt bij de standaard winkels, maar lampen die door een designer zijn ontworpen. Je kunt dan ook altijd een apart uiterlijk verwachten en verschillende stijlen. Er worden veel design lampen verkocht en als je wilt dat deze goed in je interieur passen, dan moeten ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Hier hebben we enkele tips opgesteld zodat je een schitterende design lamp uitkiest voor jouw woning.

Tip 1: denk na over de vorm van de design lampen

Een goed begin aan je zoektocht naar de ideale design lamp is de vorm die je wilt dat deze heeft. Ze worden in allerlei vormen aangeboden, zoals vierkant, rechthoekig, ovaal, rond en bolvormig. Omdat ze zijn ontworpen is eigenlijk alles mogelijk. De vorm die je voor je design lampen kiest wordt bepaald door waar je ze wilt hangen. Een lange lamp is erg mooi boven een lange eettafel, bijvoorbeeld, zodat deze optimaal wordt verlicht. Een bollamp is een betere optie als de verlichting die je nodig hebt minder plaatselijk is.

Tip 2: kies een lamp die past bij je interieur

Jouw interieur is jouw interieur en eigenlijk mag je dus alles doen wat je zelf wilt. Er is geen wet die zegt dat je een moderne lamp niet in een klassiek interieur mag plaatsen, maar dit zal wel een beetje vreemd staan. En als je een klassiek interieur hebt, dan is dat waarschijnlijk ook jouw smaak. Design lampen worden in allerlei stijlen gemaakt en je vindt dus vast een lamp die bij jouw inrichting past. Dat gezegd hebbende, als je het goed doet kan een contrast tussen stijlen ook erg goed werken. Daar moet je dan wel oog voor hebben, anders sla je met je design lampen de boot volledig mis.

Tip 3: bepaal welke soort verlichting je zoekt

Je kunt je ruimte op verschillende manieren verlichten en ook hier zijn er dan weer verschillende design lampen te krijgen. Er is hoofdverlichting wat een gehele ruimte moet kunnen verlichten. Dit is vaak de hanglamp in het midden van de kamer. Deze staat weinig aan, alleen als je meer licht nodig hebt. Je kunt ook design lampen kopen met een sfeer verlichtende functie. Deze verlichten slechts een gedeelte van de kamer met als doel sfeer te creëren. Spotjes zijn dan accentverlichting, want deze richt je bijvoorbeeld op een schilderij aan de muur.

Tip 4: koop je lamp online

Design lampen zijn erg duur, maar als je deze bij een online winkel koopt, dan ben je vaak goedkoper uit. Zij hoeven namelijk geen dure filialen te betalen en extra medewerkers in te huren om achter de balie te staan. Deze lampen zijn niet minder van kwaliteit, maar de prijs is lager omdat webwinkels minder uitgaven hebben. Besluit je om je design lamp online te kopen, let dan even op het keurmerk van de winkel. Zie je deze, dan kun je er zeker van zijn dat de winkel goede voorwaarden hanteert en jou kwaliteit levert.

Meer tips voor het selecteren van schitterende design lampen, vind je bij LampTwist!

Related posts