Diamond painting: wat zijn de mogelijkheden?

diamond painting

Een van de laatste trends in Nederland is diamond painting. Social media loopt er langzaam vol mee. Mensen geven elkaar tips, helpen elkaar, en delen foto’s van hun eigen projecten. Het schijnt aanstekelijk te werken. De mogelijkheden zijn eindeloos. De afbeeldingen om te schilderen zijn er namelijk in alle soorten en maten. Van auto’s tot puppy’s en van sprookjesfiguren tot beroemde acteurs. Voor iedereen is er wel een ontwerp dat hem of haar aanspreekt. Oud of jong, man of vrouw, iedereen kan wel een onderwerp vinden dat bij hem of haar past!

Voor wie is diamond painting?

Laten we de vraag omdraaien: voor wie is diamond painting niet? Zoals net genoemd, werkt diamond painting aanstekelijk. Een groot aantal Nederlanders heeft al toegegeven aan deze verslaving en de verwachting is dat een groot deel nog volgt. Deze hobby is een manier van ontspannen, een manier om te ontsnappen aan het dagelijks leven. Het is ook een manier om je creativiteit kwijt te kunnen. Iets moois te maken, zonder dat je hier echt talent voor hoeft te hebben. Je hoeft dus niet goed te kunnen schilderen om mee te doen aan deze rage. Je hoeft geen cursus of opleiding te doen of te oefenen. Je schaft de benodigde spullen aan en kan direct van start! Is deze hobby dan echt voor iedereen? Nee, zeker niet. Deze hobby is niet voor iemand die ongeduldig is, niet stil kan zitten en daardoor niet kan genieten van het process van het maken van zo’n schilderij. Het is een manier van ontspannen en iemand die niet wil ontspannen kan er daarom beter niet aan beginnen.

Gepersonaliseerde paintings

Online zijn er ontelbare ontwerpen voor diamond paintings te vinden. In elk formaat en voor elk onderwerp kun je hier terecht. Naast de al bestaande ontwerpen kun je er ook voor kiezen een eigen ontwerp te gaan schilderen. Je upload simpelweg een van je favoriete foto’s en deze wordt binnen de kortste keren op canvas bij je thuis bezorgd. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om die ene foto van je mooiste vakantie in diamantjes te schilderen. Of kies ervoor om een zelfportret te maken van diamantjes! Maar ook een afbeelding van je huisdier of favoriete acteur of actrice is mogelijk. Je kunt het zo gek niet  bedenken!

Een schilderij van diamantjes cadeau

Naast dat diamond painting een voornamelijk ontspannende bezigheid is, ontstaat er een prachtig eindresultaat. Met de painting die ontstaat kun je verschillende dingen doen. Je kunt hem zelf ophangen in je woonkamer of je kunt hem cadeau doen. Hoe leuk is het om je beste vriend of vriendin een diamond painting van jullie samen cadeau te doen? Naast dat het een persoonlijk cadeau is doordat jullie samen staan afgebeeld maakt het feit dat je dit schilderij zelf hebt gemaakt het nog vele malen persoonlijker! Zo’n cadeau is een gegarandeerd succes.

Diamondpaintingwinkel heeft een enorm aanbod aan diamond paintings in alle soorten en maten. Voor standaard ontwerpen maar ook gepersonaliseerde afbeeldingen kun je hier terecht!

Related posts