3 redenen waarom Ajax wint van Juventus

De loting voor de kwartfinales van de champions league zit erop en de tegenstander van Ajax is bekend: Juventus. De loting wordt door veel fans van de Amsterdamse club als lastig bestempeld, maar hier worden drie redenen uitgelegd waarom Ajax wint van Juventus!

1. Het beste Ajax van dit decennium

De kwartfinale van het miljardenbal is dit jaar voor het eerst sinds 2003 bereikt door ajax en is dus een buitengewoon knappe prestatie voor een Nederlandse voetbalclub. Echter komt het huidige succes niet uit de lucht vallen. De afgelopen zomer maakte de directie van Ajax namelijk een belangrijke beslissing door het salarisplafond voor spelers af te schaffen. Dit maakte de komst van ervaren spelers uit grote competities zoals de Premier league mogelijk. Dusan Tadic en Daley Blind zijn hier goede voorbeelden van. Buiten dit om beschikt Ajax momenteel over een uitstekende lichting aan talent uit de eigen jeugdopleiding. Spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt laten iedere week weer zijn dat zij op zeer jonge leeftijd al dragende spelers zijn voor dit Ajax.

2. Huidige vorm

Ajax heeft de kwartfinales weten te bereiken dankzij een overwinning op de titelhouder: Real Madrid. De madrilenen hebben de champions league de afgelopen 3 jaar op rij gewonnen, wat de overwinning van Ajax extra bijzonder maakt. Daarnaast is Ajax nog op 3 fronten actief, namelijk de competitie, de Nederlandse beker en de champions league. Dit laat alsmaar meer zien dat de club aan een fantastisch seizoen bezig is. Na het uitschakelen van Real Madrid is er geen reden om te denken dat de goede vorm nu weg valt.

3. Geen recente overwinning

Als er dan gekeken wordt naar naar de tegenstander van Ajax, valt natuurlijk gelijk de naam Cristiano Ronaldo op. De Portugees maakte afgelopen zomer de overstap van Real Madrid naar Juventus voor meer dan 100 miljoen euro. Toch is Juventus al jaren niet meer de beste club van Europa. Juventus heeft in de geschiedenis slechts twee keer het toernooi gewonnen. Dit terwijl Ajax vier keer eerder de cup met de grote oren mocht ontvangen. De laatste keer dat Juventus won was in 1996. Ironisch genoeg was destijds de tegenstander in de finale: Ajax. Wel was de winst in 1996 van Juventus dubieus, omdat jaren later verschillende bewijzen boven water zijn gekomen dat er gebruik is gemaakt van doping. De Amsterdammers hebben naar aanleiding van het verleden dus nog wat recht te zetten met de club uit Turijn.

Related posts