Droogbloemen zijn razend populair nu

Hé! Heb jij ze al gezien? Die prachtige woondecoraties gemaakt van droogbloemen. Droogbloemen zijn  een waar kunstwerk om naar te kijken. Droogbloemen zijn makkelijk in onderhoud (vrijwel géén onderhoud) en de keuze is reuze. Voor iedere stijl is er wel een droogbloemboeket of droogbloemproduct. Het is daarom ook niet voor niets dat droogbloemen nu een razende trend zijn. 

Wat zijn droogbloemen?

Droogbloemen zijn gedroogde bloemen, takken, veren en ander decoratiemateriaal. Het voordeel aan gedroogde bloemen is dat droogbloemen – over het algemeen – een stuk langer mee gaan in vergelijking tot verse bloemen. Waar een vers boeket bloemen maximaal 14 dagen kan staan, kan een droogboeket minimaal een half jaar blijven staan (en ooit wel langer). Wanneer je de droogbloemen niet op een té lichte plek zet, kunnen ze nog veel langer mee gaan. Dus niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook nog eens super duurzaam! 

Zelf drogen

Wist je dat je ook heel makkelijk zelf bloemen kan drogen. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste soort bloemen gebruikt. Lavendel, pampas en tarwesoorten zijn bijvoorbeeld geschikt om te drogen. Hang jouw bosje verzamelde droogbloemen op de kop op in een droge en donkere ruimte. Laat de bloemen hier een aantal dagen / weken hangen. De droogtijd is afhankelijk van hoe droog en warm het is in jouw droogkamer. Een paar nachten wachten dus, en voila. Jouw eigen droogbloemen! 

Droogbloemen kopen? 

Wil jij graag droogbloemen kopen voor bij jou in huis? Logische keuze, natuurlijk. Dan hebben wij wel een aanrader voor jou. Kijk dan eens naar de webshop www.droogbloemetjes.nl. Wij hebben daar weleens droogbloemen gekocht en de kwaliteit, prijs en service is helemaal top! Doen, dus.

Related posts