Een alarminstallatie aanschaffen

Wil jij je nooit meer zorgen maken over de spullen in huis, ook niet als je slaapt of als je niet thuis bent? Overweeg dan om een alarminstallatie aan te schaffen. Het zal je een veel veiliger gevoel geven. Bovendien is bewezen dat een aanwezige alarm een preventieve werking heeft.

Vraag verschillende offertes aan

Veel mensen verkeren in de veronderstelling dat een alarm per definitie ontzettend duur is. Over de prijs valt echter zo niet iets te zeggen. Het is sterk afhankelijk van de technische mogelijkheden van de installatie, terwijl er ook tussen de merken die alarmen aanbieden veel verschil zit. Wil je precies weten wat een alarminstallatie je gaat kosten, vraag dan gewoon verschillende offertes aan.

Bekabeld, draadloos of hybride

De prijs is uiteraard ook afhankelijk van het soort systeem dat je neemt. Er zijn namelijk verschillende systemen verkrijgbaar zoals een volledig bekabelde installatie en een draadloze uitvoering. Daarnaast is er ook een hybride alarminstallatie. Groot voordeel van een volledig bekabelde uitvoering is dat het werkt op stroom en je er dus geen omkijken meer naar hebt als het eenmaal is aangelegd. Verder is bekend dat een bekabeld systeem verreweg het langst meegaat. Een bekabelde alarminstallatie leg je gemakkelijk zelf aan als er al kabels liggen, moeten er kabels getrokken worden dan verdient het inschakelen van een specialist de voorkeur.

Raam-magneten en bewegingsmelders

De draadloze alarminstallatie installeer je heel snel. De installatie bestaat uit losse elementen in de vorm van raam-magneten en bewegingsmelders. Deze installaties werken op batterijen, maar geven een melding als ze bijna leeg zijn. Dan is het dus zaak meteen nieuwe batterijen te plaatsen. De mate van betrouwbaarheid van deze alarminstallatie is de afgelopen jaren sterk verbeterd.

Vervang de batterijen tijdig

Een hybride alarm biedt je de voordelen van de eerder genoemde installaties. En deel van de installatie is bekabeld, een deel is draadloos. Rookmelders zijn bekabeld, het bedienpaneel weer draadloos. Dergelijke systemen breid je ook gemakkelijker uit. Denk ook bij een hybride systeem aan het op tijd vervangen van batterijen.

Alarmcentrale of mobiele telefoon

Een alarm moet de kans op een inbraak verkleinen en heeft in feite drie functies: detecteren, bepalen en afschrikken. Detecteren is waarnemen dat er een raam of deur open wordt gebroken bijvoorbeeld. Vervolgens geeft de alarm of meteen een signaal richting een alarmcentrale als je daarbij aangesloten bent en anders krijg jij een melding op je mobiele telefoon. Het is dan aan jou te bepalen wat je doet. Afschrikken doet het alarmsysteem door het afgeven van een geluidssignaal. Dit schrikt inbrekers bewezen af. Doorgaans nemen ze meteen de benen en laten ze alles wat ze al in de handen hadden staan of vallen.

Alarminstallatie heeft preventieve werking

Zoals gesteld heeft een alarminstallatie een preventieve werking. Want als je de bij de alarminstallatie geleverde sticker op je voordeur plakt, kiezen dieven vaak meteen al liever het huis van de buren. Dieven hebben een hekel aan alarminstallaties. Laat dus altijd weten dat jij er een het. Geheid dat ze meteen een deurtje verder gaan.

Related posts