De leukste musea in Nederland!

De leukste musea in Nederland

Nederland kent veel verschillende musea. Kun jij niet goed kiezen waar je het liefste naar toe gaat? Lees dan deze blog over de leukste musea in Nederland waar jij geweest moet zijn!

Nederlands openluchtmuseum

Het Nederlands openluchtmuseum is een bekend museum waar van alles te zien is over de generaties voor ons. Het is relatief prijzig, maar daar staat wel tegenover dat het enorm groot is. Je kunt er zeker een paar dagen vertoeven als je dat zou willen. Daarnaast is dit een bijzonder museum omdat het volledig buiten is. Ook huisdieren zijn gewoon toegestaan, wat voor sommigen een zeer prettige bijkomstigheid is.

Rijksmuseum

Het grootste museum van ons land staat in Amsterdam, namelijk het Rijksmuseum. Er is genoeg te zien, waaronder natuurlijk de werken van Rembrandt van Rijn. Verder is er buiten het museum nog van alles te doen, want het staat midden in de hoofdstad.

Het Mauritshuis

Een museum wat in Den Haag staat is het Mauritshuis. Dit museum staat op de lijst omdat er een aantal zeer beroemde kunstwerken te vinden zijn. Het meisje met de parel is misschien wel het bekendste werk waar dit museum over beschikt, maar ook werken van Rembrandt en Rubens zijn hier te vinden.

Kröller-Müller museum

Het Krüller-Müller museum in Otterloo staat ook op de lijst van de leukste musea in Nederland. Dit is vanwege een aantal zeer bijzondere werken. Picasso, Gauguin en Van Gogh zijn enkele voorbeelden van namen van wie hun werk in dit museum te vinden is.

Het oorlogsmuseum

Het oorlogsmuseum in Overloon is een museum waar je van alles kunt aanschouwen dat te maken heeft met de oorlog. Tevens vond in 1944 op die plek een grote veldslag plaats die tegenwoordig bekend staat als de grootste tankveldslag die ons land gekend heeft. Dit museum heeft echter veel meer te bieden dan alleen tanks, ook andere wapens uit de oorlog zijn hier te vinden.

Airborne museum

Het Airborne museum heeft ook te maken met de tweede wereldoorlog. Het museum ligt in Oosterbeek, een plaats vlakbij Arnhem. De locatie is het voormalige hoofdkwartier van de Britten, waardoor het net zoals het oorlogsmuseum een historische plek als locatie heeft voor het museum.

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een museum die gaat over, zoals de naam al zegt, de Zuiderzee. Dit is de voormalige naam van het IJsselmeer. Hier vind je veel bootjes, historische klederdracht en dergelijke. Ook dit museum is een openluchtmuseum, net zoals het Nederlands openluchtmuseum in Arnhem.

Related posts