Klussen voor dummies: 4 tips!

Klussen voor dummies

Heb jij twee linkerhanden, maar wil je toch graag klussen in huis? Deze blog gaat over klussen voor dummies en kan jou helpen om te beginnen met klussen!

Wat heb je nodig?

Klussen voor dummies, het klinkt heel eenvoudig en dat is het ook. Je hebt eigenlijk maar 2 dingen nodig.  Je hebt natuurlijk gereedschap nodig waarmee jij aan de slag kunt gaan. Daarnaast moet je niet bang zijn om iets te beschadigen of kapot te maken. Dit hoort er nou eenmaal bij. Om een handige Harry te worden moet er eerst wel eens wat fout gaan zodat je leert van de fouten die je maakt. Het belangrijkste bij klussen is dan ook om het vooral te doen. Leren doe je hier veelal in de praktijk. Qua gereedschap is zijn voornamelijk het basisgereedschap nodig. Als beginner is een complete gereedschapskist echt niet nodig, maar een hamer, zaag, tang en een schroevendraaier zijn de belangrijkste dingen die je echt nodig hebt.

Welke gereedschap?

Gereedschap wordt in allerlei soorten en maten verkocht. Zo bestaan hamers in allerlei varianten, maar een standaard hamer waar je sowieso mee uit de voeten moet kunnen is een hamer van 400 gram. Een tang is ook in verschillende maten verkrijgbaar, maar over het algemeen zijn een waterpomptang en een combinatietang de meest belangrijke opties. Voor een zaag kun je ook het beste een simpele handzaag aanschaffen. Vaak is dit voldoende om mee uit de voeten te kunnen. Bij schroevendraaiers bestaan wel verschillende soorten. Met drie verschillende soorten moet in theorie een hoop mogelijk zijn. Een kleine variant van rond de 3 millimeter, een grotere van rond de 8 millimeter en een kruiskopschroevendraaier. De kosten kunnen enorm verschillen, hierin mag je uiteraard zelf een keuze maken. Wel is aan te raden om niet voor het allergoedkoopste te gaan, omdat de iets duurdere opties vaak enorm lang mee kunnen gaan.

Handig om te hebben

Er zijn natuurlijk nog een paar andere dingen die erg nuttig zijn om te hebben tijdens het klussen. Dit is ideaal om de afstand van iets te meten. Verder is een blokhaak en een potlood geen overbodige luxe. Een blokhaak kan je soms ook vervangen door het handvat van een handzaag. Enkele handzagen zijn namelijk zo gemaakt dat ze op twee manieren te gebruiken zijn. Verder is een stanleymes vaak ook erg handig om te hebben bij het klussen. Het komt geregeld voor dat er iets uitgesneden moet worden en dan is een stanleymes ideaal. Hetzelfde geldt overigens over een boormachine. Welke klusser heeft dat nou niet? Een boormachine hoeft ook niet duur te zijn, vaak werken de meeste boormachines naar behoren. Wel zijn er verschillende soorten te koop, maar een simpele boormachine is voor een beginner meestal prima.

Related posts