Werkt een mobiele airco zonder slang?

mobiele airco zonder slang

Een mobiele airco zonder slang klinkt natuurlijk als ideale oplossing voor verkoeling in huis. Veel mensen vinden de afvoerslang van een mobiele airco door het raam een groot nadeel, waardoor ze op zoek gaan naar een mobiele airco zonder slang. Echter is de vraag: werkt een mobiele airco zonder slang?

Airco modellen zonder afvoerslang zijn vaak meer ventilators of aircoolers. Goede mobiele airco’s zonder slang zijn er niet. Waarom dit niet werkt en welk model je dan het beste kunt kiezen vertellen we hieronder.

Tip: bekijk deze zeer aantrekkelijke mobiele airco aanbieding!

Werking van een mobiele airco

Om te begrijpen waarom een mobiele airco zonder slang niet zo efficiënt werkt is het belangrijk om te weten hoe een mobiele airco werkt. Een mobiele airco zuigt de warmte lucht uit de ruimte. Vervolgens wordt de lucht naar de koelvloeistof bevattende warmtewisselaar geleid. De koude lucht wordt de kamer in geblazen en de warme lucht wordt afgevoerd naar buiten door een afvoerslang door het raam. Op deze manier verlaagd een mobiele airco de temperatuur in de ruimte waarin die staat. Zonder afvoerslang kan de warme lucht niet worden afgevoerd, waardoor de luchtverplaatsing zorgt voor verkoeling. 

Mobiele airco’s zonder slang zijn minder efficiënt

Een mobiele airco heeft een afvoerslang nodig om efficiënt de warme lucht af te kunnen voeren, zodat enkel de koude lucht de kamer in wordt geblazen. Veel fabrikanten van mobiele airco’s zoeken naar oplossingen om een mobiele airco zonder slang om aan de vraag van consumenten te voldoen. Zo zijn er zelf mobiele airco’s op de markt die warmte afvoeren in ijswater, echter zijn dit soort modellen een stuk minder efficiënt. Voordat je een mobiele airco koopt is het enorm belangrijk om eerst verschillende reviews van anderen te lezen. Zo weet je zeker of een model goed werkt of juist niet. 

Mobiele of split-unit airco?

Wanneer je op zoek gaat naar een goede mobiele airco dan kan je het beste kiezen voor een model met slang. Zoek je naar een airco die je eigenlijk altijd in dezelfde ruimte wilt gebruiken? Dan kan je ook kiezen voor een split-unit airco. Dit zijn de meest efficiënte airco’s en kunnen netjes gemonteerd worden, zodat er geen afvoerslang via het raam nodig is. Echter zijn split-unit modellen enorm prijzig duur.

Related posts