Eenvoudig draadalg bestrijden

Draadalg bestrijden kan erg lastig zijn. Draadalg zijn wieren in de vorm van een lange draad. Het kan zich makkelijk hechten aan objecten in de vijver en van daaruit snel groeien. Om draadalg te bestrijden moet naast het doden van de aanwezige algen ook de achterliggende oorzaak aangepakt worden. Het is juist hetgeen, waar de meeste mensen niet snel achter komen. Wij van vijverhandboek.nl willen u hier graag bij helpen.

Draadalg bestrijden: de juiste aanpak

Het bestrijden van draadalg moet stapsgewijs gebeuren. We zullen dit dan ook toelichten aan de hand van een stappenplan.

  • Als eerst moet het aanwezige draadalg verwijderd worden. Dit kan met de hand of bijvoorbeeld een hark.
  • Vervolgens moet het draadalg en de alg sporen die zijn achtergebleven gedood worden. Dit kan door het draadalg bestrijden te gebruiken voor uw vijverwater.
  • Als laatst moet de waterhardheid van het vijverwater verhoogd worden.

Een eventuele bijkomende stap is het plaatsen van extra zuurstofplanten in de vijver. Dit is alleen wanneer er voor het draadalg bestrijden al niet genoeg zuurstof planten aanwezig waren.

Oorzaken van draadalg

Draadalg kan op veel verschillende plekken in de vijver voorkomen. Het is belangrijk om op al die plekken de draadalg te bestrijden. Vaak wordt draadalg gevonden tussen zuurstofplanten en aan de vijverwanden. De achterliggende oorzaak die bestreden moet worden is een te lage waterhardheid of een te klein aantal zuurstofplanten. Dit leidt tot te voedselrijk water, wat vervolgens zorgt voor de groei van draadalg.

Zuurstofplanten hebben harder vijverwater nodig om te kunnen groeien dan draadalg. Wanneer de waterhardheid in uw vijver te laag is, zal draadalg het dus winnen van de zuurstofplanten.

Draadalg kan ook op een andere manier de strijd winnen van zuurstofplanten. Namelijk wanneer het aantal zuurstofplanten in uw vijver te gering is. Door te weinig zuurstof planten zullen niet alle voedingsmiddelen uit het water worden opgenomen. Dit geeft draadalg de kans om te groeien.

Draadalg-in-één

Een vijverproduct dat draadalg bestrijdt volgens onze aanpak is Draadalg-in-één. Draadalg-in-één is een vijverproduct dat voedingsstoffen voor draadalg en alg sporen uit het vijverwater wegneemt. Ook bevat het pakket een middel om de waterhardheid van het vijverwater te verhogen. Zo wordt de achterliggende oorzaak van draadalg weggenomen en behaalt u langdurig resultaat.

Related posts